Belgiske vafler fra Liége
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Bonnik Indsendt : Red : |
|
|
Mælken lunes til håndvarm og gæren opløses i mælken.
Alt undtagen smør og perlesukker blandes til en dej og hviles i 30 minutter. Tilsæt så smør og tilsidst perlesukker - En røremaskine eller en elpisker med dejkroge kan her varmt anbefales. Del dejen i 100 grams klumper og hviles yderligere 15 minutter. Bages i en forvarmet Bruxelles-Vaffeljern (2 store rektangler) i ca. 3 minutter. Tips: Serveres med flødeskum, is og/eller chokoladesauce. |
|
Opskriften er vist 29306 gange,
og udskrevet 364 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Thomas - 2018-10-09 11:07:37 Det rigtige belgiske perlesukker kan købes gennem en vaffelbager fra Aarhus. Han kan findes her: www.facebook.com/liegevaffel/ Han har lukket sin butik, men sælger stadig sukkeret. sandra - 2015-11-03 12:24:21 Jeg brugte en blanding af kandis og sukkerknalder (det var en rest vi havde fra en fest) de fik en tur med kødhammeren (viskestykket de var i, gik i stykker af behandlingen)men det virkede fint. Vi har prøvet at fryse dem, to og to og efterfølgende varmet dem i ovnen 200 grader varm luft i ca. 5 minutter, de skal være bløde når de kommer ud, og sukkeret skal være smeltet en smule, men det virker og de er stadig gode:) Alice - 2014-09-30 10:06:14 Kan man mon bruge lethakket sukkerknalder? Bonnik - 2012-05-20 10:00:52 Man kan fryse de færdige vafler og varme dem op senere i ovnen. Det er rigtigt at hvis det skal være helt korrekt skal man bruge den type sukker som Erik H. nævner, men man kan godt bruge perlesukker som alternativ. De bliver så ikke helt så karamelliseret. Christina C. - 2012-04-16 15:16:06 Erik H. I hvilken butik kan man købe den slags sukker? Jeg kan kun finde alm perlesukker fra Dansukker :( Susan - 2012-03-22 16:21:21 Kan man fryse dej klumperne og så bruge dem frosne en anden gang? Ligesom de gør i butikkerne? :) Erik H. - 2011-11-30 21:49:11 Jævnfør opskriften så er oprindelses stedet Liége i Belgien. Det anførte perlesukker er en særlig Belgisk grov kvalitet, hvilket har betydning for at opnå den eftertraktede karemeliserede overflade! Jeg anvender" Parelkorrel suiker - sucre "Grain perlé" God fornøjelse - hej! Bonnik - 2011-08-20 16:54:54 Aldi har en gang imellem tilbud på de rektangulære vaffeljern, så hold øje med deres tilbudsavis. Ellers kan de findes i en online butik hvis man søger efter "vaffeljern til belgiske vafler" |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne