Honningkage med smørcreme

Honningkage med smørcreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Honning

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Honningkage med smørcreme, billede 4 Honningkage med smørcreme, billede 1 Honningkage med smørcreme, billede 2 Honningkage med smørcreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
300 gram Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
   
1.5 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
1.5 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
1.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1.5 tsk. Kardemomme, stødt
375 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

6 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Smørcreme:
125 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Glasur:
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Æggeblommerne røres hvide med sukkeret, honningen smeltes men må ikke koge, den hældes langsomt i æggene under stadig og kraftig omrøring. Melet hvori krydderier og bagepulver er blandet i, sigtes i. De stiftpiskede hvider tilsættes.

Bages i en bradepande ca. 23x33 cm. beklædt med bagepapir i ca. 55 minutter ved 160 grader C. alm. ovn.

Smørcreme:
Rør flormelis med kogende vand til almindelig glasur. Det bløde smør piskes i glasuren lidt efter lidt. Cremen bliver blød og meget luftig.

Den afkølede kage flækkes og smørcremen fordeles herpå, og lægges sammen.

Chokoladen smeltes over vandbad og smøres på kagen, drysses evt. med tivolikrymmel.





Beskrivelse:

Skøn gammeldags honningkage med smørcreme

Findes der noget bedre end klassisk honningkage med smørcreme? Med denne opskrift på honningkage kan du imponere dine gæster og rigtig bringe nostalgien og julestemningen indendørs - for kagen med honning og creme er da indbegrebet af jul og minder fra de gamle dage. Hvis du er vild med honninghjerter, falder denne opskrift helt sikkert også i din smag.

Honningkagens oprindelse

Kagen kom til Danmark i slutningen af 1700-tallet, men faktisk skal vi helt tilbage til middelalderen, hvor man bagte kager med krydderier, mel og honning. Dengang var kagerne mere hårde i det, og blev spist af munkene i klosteret i forbindelse med deres faste. Måske forbinder du den danske by Christiansfeld med honningkager. Byen var den første, som stiftede bekendtskab med honningkagerne, og den dag i dag tiltrækker byen stadig turister, som ønsker at smage de skønne kager med smørcreme, honning og krydderier.

Den skønneste honningkage opskrift

Der skal ikke særlig mange ingredienser til for at bage en gammeldags honningkage - en stor del af ingredienserne består af forskellige krydderier. Faktisk består opskriften af helt almindelige ingredienser, såsom æg, sukker, smør, mel og honning - Og der findes da ikke noget bedre, end når du har de fleste ingredienser liggende derhjemme i køkkenskufferne.

Når først du har bagt kagen, deles den i to, hvorefter du smører et godt lag smørcreme på det ene stykke kage, og lægger det andet oven på. Når du tilsætter smørcremen til honningkagen, gør det kagen endnu mere overdådig. Til slut smøres den øverste del med smeltet chokolade og drysses med krymmel.

Tips til opskriften

Nogle vælger at tilsætte abrikos eller appelsinmarmelade i deres kage. Hvis du ønsker dette, kan du smøre det oven på smørcremen. Du kan også anvende appelsinskaller, som er fremstillet af kandiseret og hakket appelsinskal.

Udforsk hele kategorien af lækre opskrifter på julesmåkager her.

FAQ

Hvordan laver man honningkager?

Først laver du selve bradepandekagen ved at røre æggeblommer sammen med sukker og tilsætter smeltet honning. Sigt mel, krydderier og bagepulver i. Pisk æggehviderne stive og vend dem i tilslut. Når kagen bages, går du i gang med cremen til honningkagen. Flormelis røres med kogende vand, så det bliver til glasur. Pisk det bløde smør i, så cremen bliver blød og luftig. Når kagen er kølet af, flækkes den på midten, hvorefter smørcremen fordeles på den ene side. Læg de to stykker kage sammen. Til slut smeltes chokoladen og smøres på kagen, og der afsluttes med lidt krymmel på toppen.

Kan honningkage fryses?

Ja, du kan fryse bunden og tage den op, når du skal bruge den.

Hvilken honning til honningkager?

Du kan bruge akaciehonning eller fast honning.

Hvor stammer honningkager fra?

Honningkagen har en lang historie, som går helt tilbage til middelalderen. Kagen kom til Danmark i 1700-tallet, hvor byen Christiansfeld hurtigt blev kendt som Honningkagebyen. Bagerne i Christiansfeld videreudviklede opskriften, så den minder om de honningkager, vi kender i dag.



karakterer:
Opskriften er vist 304141 gange,
og udskrevet 6689 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (56 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 26939 (6414 kcal)
KJ pr. Pers. 2244 (534 kcal)
Vægt ialt 1791 gram
Vægt pr. Pers. 149 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1503 KJ (358 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 15.6 gram
Kulhydrat 49.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-12-06 17:34:02
Hvor lang holdbarhed har den bagte kage? Ved godt til den er spist🤪 men det er ikke mit spørgsmål

  -   2020-12-16 19:43:48
Æggeblommerne er de gule, når de piskes med sukker længe nok så bliver de måske ikke helt vide, men tæt på

  -   2020-11-28 13:24:01
På opskriften står der at æggeblommerne skal røres hvide med sukkeret. Er det de gule blommer der menes eller det hvide gennemsigtige der menes?

  -   2020-11-14 21:12:07
Når ikke andet står så vil jeg bruge den almindelige hårde honning

  -   2020-11-14 11:27:58
Hvad for noget honning skal i? Det hårde eller det flyende. Jeg vil så gerne lave den

  -   2019-11-20 00:06:33
Super lækker Jule kage. Den vil blive bagt flere gange - alle i Fam. er vild med kagen frisk, krydret og luftig.

  -   2018-12-03 08:14:03
Lavede dem Julen 2017 og de skal hel sikkert laves igen i år. De kan tåle og stå længe i køleskabet og de kan også fryses med chokolade. Jeg lavede dem sidste pr i muffins forme både alm str og mini

  -   2018-08-31 20:45:35
Kan den bages dagen før den skal spises? Skal den lægges sammen med cremen eller hvordan?

  -   2016-12-11 10:32:46
Hej Kan man bruge sirup i stedet for honning? Mvh Pia

  -   2016-11-20 15:55:59
Kan man fryse disse honningsnitter????

  -   2016-03-19 16:50:01
Lækker opskrift, brugte appelsinmarmelade sammen med cremen.

  -   2015-12-19 17:36:30
jeg glemte at skrive, at med de våde viskestykker, forlænges bagetiden med 5-10 min.

  -   2015-12-19 17:34:40
Dette er en rigtig blød og lækker honningkage. Jeg bruger ofte abrikosmos eller appelsin marmelade sammen med smørcremen. Hvis man lægger våde viskestykker rundt om bradepanden inde i ovnen, når kagen bager, hæver den ensartet og ikke mest på midten, da kanten ikke bliver opvarmet først.

  -   2014-06-07 21:19:29
Har bagt kagen til en fest, den blev spist med velbehag. Jeg lagde den ene halvdel sammen med appelsinsyltetøj, det er heller ikke dårligt. Min bagte jeg med nyslynget honning som har konsistens som sirup, så behøver man ikke at smelte det.

  -   2013-03-09 12:47:00
Denne kage bagte min farmor da jeg var barn og det var den bedste kage i verden og er stadigvæk. men jeg har ikke kunne finde opskriften og da min farmor døde sidste år troede jeg at den var væk for altid. Så kæmpe kæmpe stor var min glæde da jeg så den her og min lykke er så absolut gjort da jeg har fundet den igen. Charlotte Vestergaard - Nielsen