Æblegele uden sukker (Diabetes)

Æblegele uden sukker (Diabetes), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

SyltningRet : Syltning - Gele

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2000 g.umodne æbler
4 dl.vand
 
 Pr. l saft
1 brevgul melatin
 
 sødemiddel svarende til 1 kg. sukker
 vanille
0.25 tsk.Atamon
 
Opskrift:
Æblerne vaskes. Stilk og blomst fjernes, æblerne skæres itu og koges møre men ikke ud.

De kogte æbler hænges op til afdrypning i en saftpose på et køligt sted i et døgn.

Saften måles op og koge 10-15 minutter til den er svagt lyserød.

1 brev gulmelatin røres evt. op med ½ kop sukker eller strø sødemiddel, mest for at undgå at melatinen klumper, røres i saften under konstant omrøring, og brunges i kog, koger 1 minut.

Skummet fra saften fjernes, sødemiddel svarende til 1 kg sukker /liter saft og vanille efter behag tilsættes sammen med Atamon.





karakterer:
Opskriften er vist 17278 gange,
og udskrevet 305 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-09-09 11:14:55
man kan vel ikke bruge gul melantin, da det inderholder druesukker.