Koupes
Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød Oprindelsesland : Cypern Kilde : Per K. Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dejen:
Læg bulguren i en stor skål og hæld det kogende vand over. Lad det trække ca. i time, rør rundt et par gange undervejs. Hæld overskydende vand fra og klem bulguren fri for væde. Tilsæt æg, salt og peber og blend med stavblender til en tyk pasta. Fyldet: Varm olivenolie i en gryde og steg det hakkede kød heri ved medium varme til det er pænt og smuldret, ingen store klumper. Tilsæt kanel, salt, peber, oregano, mynte og hvidløg, og bland godt. Tilsæt de finthakkede løg og steg videre til de er klare, bløde og væden er fordampet. Smid en stor håndfuld hakket persille i og fjern gryden fra varmen. Lad fyldet afkøle helt. Tiul at forme koupes skal du have en skål med koldt vand til at fugte hænderne, og stor tallerken eller bakke til at sætte de færdige koupes af på klar. Fugt hænderne og tag dej op på størrelse med en goldfbold. Form dejen som en aflang pølse, og lav en fordybning i dejen. Fyld en spsk. fyld i fordybningen og luk dejen til over så fyldet er helt dækket. Steges i en flad pande med rigelig olie indtil de er jævnt brune, vend dem et par gange undervejs. Hvis du ønsker at servere dem varme kan du holde dem varme i ovnen mens de resterende steges. Servers med en skive citron. De kan spises kolde og er derfor gode til madpakker og picnic |
|
Opskriften er vist 16339 gange,
og udskrevet 133 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne