Franske vafler med smørcreme
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej:
Skær det kolde smør i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en ca. ½ cm tyk dejplade. Stik runde kager ud med en dejstikker ( ca 4½ cm i diameter). Saml den overskydende dej og gentag udstikningen, til der er ca. 32 kager. Læg kagerne med overfladen nedad på sukkerdrysset bagepapir. Rul kagerne let med en kagerulle, så de bliver til ovale vafler. Læg dem med sukkersiden opad på en plade med bagepapir. Bag vaflerne midt i ovnen ca, 8 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Lad dem køle af. Smørcreme: Rør flormelis og kogende vand sammen, og pisk det bløde smør i glasuren lidt efter lidt. Læg vaflerne sammen med smørcremen. |
|
Opskriften er vist 61715 gange,
og udskrevet 859 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Anna Karina Raunstrup - 2018-07-09 12:38:18 God opskrift. Jeg fik det antal som stod i opskriften. Tilførte 70 gram mandelmel samt 4 tsk vaniliesukker. Mel og smør stadig som stod i opskriften. Det blev perfekt. Dog rullede jeg dejen ud i mel. Penslede med vand og dryssede med sukker efter de var udstukket og kommet på bagepladen. Dyppede den ene halvdel af vaflen i mørkt chokolade efter de var lagt sammen. Mums til en kop kaffe/te anonym - 2010-10-08 22:00:53 Jeg syntes dejen var meget vanskelig at arbejde med, selvom den havde ligget på køl i nogen timer... Jeg fik "kun" 20 vafler ud af opskriften altså 10 vafler i alt ikke de ca 32 som der står... vil nok prøve en anden slags mørdej næste gang.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne