Franske vafler med smørcreme

Franske vafler med smørcreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 16 Stk.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Franske vafler med smørcreme, billede 4 Franske vafler med smørcreme, billede 1 Franske vafler med smørcreme, billede 2 Franske vafler med smørcreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Smørcreme:
30 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
60 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Dej:
Skær det kolde smør i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en ca. ½ cm tyk dejplade. Stik runde kager ud med en dejstikker ( ca 4½ cm i diameter). Saml den overskydende dej og gentag udstikningen, til der er ca. 32 kager.

Læg kagerne med overfladen nedad på sukkerdrysset bagepapir. Rul kagerne let med en kagerulle, så de bliver til ovale vafler. Læg dem med sukkersiden opad på en plade med bagepapir.

Bag vaflerne midt i ovnen ca, 8 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Lad dem køle af.

Smørcreme:
Rør flormelis og kogende vand sammen, og pisk det bløde smør i glasuren lidt efter lidt.

Læg vaflerne sammen med smørcremen.





karakterer:
Opskriften er vist 61715 gange,
og udskrevet 859 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8573 (2041 kcal)
KJ pr. Stk. 535 (127 kcal)
Vægt ialt 391 gram
Vægt pr. Stk. 24 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2192 KJ (522 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 39.0 gram
Kulhydrat 41.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-07-09 12:38:18
God opskrift. Jeg fik det antal som stod i opskriften. Tilførte 70 gram mandelmel samt 4 tsk vaniliesukker. Mel og smør stadig som stod i opskriften. Det blev perfekt. Dog rullede jeg dejen ud i mel. Penslede med vand og dryssede med sukker efter de var udstukket og kommet på bagepladen. Dyppede den ene halvdel af vaflen i mørkt chokolade efter de var lagt sammen. Mums til en kop kaffe/te

  -   2010-10-08 22:00:53
Jeg syntes dejen var meget vanskelig at arbejde med, selvom den havde ligget på køl i nogen timer... Jeg fik "kun" 20 vafler ud af opskriften altså 10 vafler i alt ikke de ca 32 som der står... vil nok prøve en anden slags mørdej næste gang..