Brødskål (Brød til servering af suppe i brød)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt så mælken, det skal være ca. 37 grader C.
Bland halvdelen af vandet 37 grader C med gær og rør til gæren er opløst, lad det stå ca 5 minutter.
Tilsæt sukker, salt, det sidste vand og mælk/smør. Bland det godt.
Tilsæt nu melet lidt efter lidt.
Dejen skal være fast og ikke klæbrig.
Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem.
Pensel æltefadet med olivenolie og vend dejen i dette så overfladen bliver dækket af et tyndt lag olie.
Læg et klæde over fadet og stil til hævning et lunt sted ca. 1 time til dobbelt størrelse.
Slå dejen ned og del den i 4 lige store dele. Ælt hver del lige nok til at forme 4 runde brød. Som sættes på bageplad, 2 boller pr. plade, der skal være plads til at de kan hæve til dobbelt størrelse. Lad brødene hæve yderligere 30 minutter. Bag brødene i forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn i 30-45 minutter, afkøles på rist. Lige før servering skæres toppen af hvert brød og indmaden fjernes forsigtigt, til der er ca. 3 cm. Skal tilbage Tips: Brødskåle er bedst til tykke supper som chowder, kartoffel suppe eller chili. Hvis du bruger en tyndere suppe er du nødt til at lade mere brød være for at undgå at det løber ud i bunden. |
|
Opskriften er vist 59190 gange,
og udskrevet 951 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Gerda - 2019-06-08 20:00:45 Svær at fylde 2. Gang martin - 2018-10-21 01:46:00 1 pakke tørgær er det samme som 50 gram frisk gær. marmaxv - 2018-09-17 17:19:59 Hvor meget er 2 pakker tørgær? Martin - 2017-10-26 15:52:32 Prøv at skifte vandet ud med mørk øl det giver lige det sidste 😁 Jan - 2014-01-04 15:17:44 En super opskrift på en super måde at servere suppe på. Overraskede min kone med suppe i brødskål, og hun er vild med det. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne