Aspargessuppe med butterdejslåg

Aspargessuppe med butterdejslåg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Hvide asparges, konserves

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Suppe:
1 ds.aspargessnitter (ca. 425g)
30 g.smør
3 spsk.hvedemel
7.5 dl.hønsebouillon
2 dl.piskefløde
1 tsk.groft salt
 hvid peber
 evt.kødboller
 
 Butterdejslåg:
2 butterdejsplader
1 æg
 
Opskrift:
Suppe:
Hæld aspargessnitterne til afdrypning.

Smelt smørret, kom melet i og bag det sammen med aspargesvand. Tilsæt derefter terning og vand. Lad suppen koge igennem 5 min.

Hæld piskefløde i og varm suppen op til kogepunktet. Smag til med salt og peber.

Aspargessnitterne fordeles i suppekopper, suppe hældes over.

Smør den udvendige kant af kopperne med æggehviden.

Butterdej rulles let ud, stikkes ud så de er 1-2 cm størrer end koppen og lægges så over koppen som et låg. Pensles med letpisket æggeblomme.

Kopperne sæætes i ovnen og bager 10-15 minutter til butterdejen er gylden og sprød.





karakterer:
Opskriften er vist 8535 gange,
og udskrevet 179 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-09-11 09:43:05
Skal man prikke et hul i butterdejspladen nå man har det som låg til suppe