Verdens bedste grydebrød

Verdens bedste grydebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Verdens bedste grydebrød, billede 4 Verdens bedste grydebrød, billede 1 Verdens bedste grydebrød, billede 2 Verdens bedste grydebrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Gær, frisk
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Opløs gæren i vandet og tilsæt mel og salt og rør det sammen med en grydeske, det må gerne være lidt klumpet. (Konsistens vådere en normalt brød)

Stil nu dejen under låg ved stue temperatur i ca. 8-12 timer.


Dejen hæles ud på et bord med mel og foldes ind mod midten 4 gange og derefter lægges dejen i et olieret fad som filmes og stilles til hævning yderligere 2 timer.

Inden de 2 timer er gået tændes ovnen på 250 grader. Sæt en gryde med låg ind i ovnen i ca. 30 min.

Den varme gryde tages ud af ovnen og dejen hæles forsigtig i gryden. Gryden med låg stilles i den varme ovn i 30 min. og derefter tages låget af og brødet bager yderligere 20 min. uden låg.

Klar til servering.





karakterer:
Opskriften er vist 14563 gange,
og udskrevet 251 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8856 (2108 kcal)
KJ pr. Brød 8856 (2108 kcal)
Vægt ialt 1108 gram
Vægt pr. Brød 1108 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 799 KJ (190 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 0.9 gram
Kulhydrat 41.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-11-09 13:33:36
har ingen ovn , derfor brød i gryde på komfur

  -   2012-01-05 15:04:22
Rigtig lækkert brød. Spiser det næsten hver morge og bliver aldrig træt af det.. Man skal bare passe på at man ikke kommer hverken for lidt eller for meget salt i dejen.. Ellers bliver det ikke alid godt..;-)