Verdens bedste grydebrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opløs gæren i vandet og tilsæt mel og salt og rør det sammen med en grydeske, det må gerne være lidt klumpet.
(Konsistens vådere en normalt brød)
Stil nu dejen under låg ved stue temperatur i ca. 8-12 timer. Dejen hæles ud på et bord med mel og foldes ind mod midten 4 gange og derefter lægges dejen i et olieret fad som filmes og stilles til hævning yderligere 2 timer. Inden de 2 timer er gået tændes ovnen på 250 grader. Sæt en gryde med låg ind i ovnen i ca. 30 min. Den varme gryde tages ud af ovnen og dejen hæles forsigtig i gryden. Gryden med låg stilles i den varme ovn i 30 min. og derefter tages låget af og brødet bager yderligere 20 min. uden låg. Klar til servering. |
|
Opskriften er vist 14563 gange,
og udskrevet 251 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2024-11-09 13:33:36 har ingen ovn , derfor brød i gryde på komfur Laura - 2012-01-05 15:04:22 Rigtig lækkert brød. Spiser det næsten hver morge og bliver aldrig træt af det.. Man skal bare passe på at man ikke kommer hverken for lidt eller for meget salt i dejen.. Ellers bliver det ikke alid godt..;-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne