Pommes Anna
Hovedingrediens : Rodfrugter - Bagekartofler Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kartoflerne skrælles og skæres i meget tynde skiver gerne på mandolin.
Løggene pilles og hakkes fint.
Smørret smeltes.
Kartofler, løg, smeltet smør, salt og peber vendes sammen, det gøres nemmest med hænderne evt. i et æltefad, sørg for at få skilt alle kartoffelskiverne fra hinanden. Blandingen hældes i en bradepande beklædt med bagepapir ca. 23x33 cm. læg et stykke bagepapir over og stil den i ovnen ved 130 grader C. alm. ovn ca. 2 timer til kartoflerne er møre. Prik gerne i kartoflerne med et kødspyd for at mærke om de er møre. Tag bradepanden ud af ovnen og stil en anden bradepande oven på som pres, fyld den gerne med noget tungt og stil det i køleskabet til næste dag. Gerne med en større bradepande eller fad under da smørret kan rende over. Når kartoflerne skal bruges så løsnes de fra kanten af bradepanden, og bradepanden varmes let i bunden (på kogeplade), kun lige så den giver slip. Vendes ud på et skærebræt og skæres i passende stykker. Stykkerne lægges på bageplade eller bradepande og stilles i ovnen ved 150 grader C. alm. ovn i minutter til de er gennemvarme ca. 30 minutter på næstøverste rille. Hvis kartoflerne ikke har taget farve kan der skrues op for varmen, evt. sættes under grill. |
|
Opskriften er vist 353002 gange,
og udskrevet 5394 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (38 stemmer) |
|
Kommentarer Aage - 2021-08-15 21:52:07 Eftrer min - og min families - mening er der ikke for meget smør i opskriften. "Husk: Rigeligt med smør!" Smøret er med til at binde kartoflerne sammen, og det meste af smøret forsvinder under tilberedning. Først når kartoflerne lægges i pres efter første tilberedning, og derefter under anden stegning, hvor smøret giver en fin gylden sprød overflade. Jeg har brugt denne tilberedningsmetode med fordel, hvor jeg har tilsat grønsager revet eller hakket i en foodporcessor så som løg og/eller gulerod og/eller porrer og/eller seleri, og med revet ost oven på - fx. parmesan - i anden tilberedning. Camilla. - 2017-02-21 17:51:19 Kan det fryses ? Niels - 2017-01-11 11:38:32 Enig mht. smør. Der er alt for meget smør i opskriften. Tinna - 2012-01-13 15:27:13 Super god og nem opskrift, smager dejligt. Men alt for meget smør i. Kan nøjes med det halve Wivi - 2011-06-17 22:08:24 Alletider til fester |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne