Aroniabærsaft (Surbærsaft)
Hovedingrediens : Bær - Aroniabær - surbær Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
|
|
Da jeg ikke har Aroniabær i haven er denne opskrift kun en grov vejledning, specielt sukkermængden skal tages med forbehold.
Bærrene skylles grundigt og lægges i en gryde med lidt vand, kun så meget vand at det står 1 cm. op i gryden. Gryden bringes langsomt i kog. Når bærrene er kogt ud hældes de i en saftpose og stilles til afdrypning. Den kogte saft koges op og tilsættes sukker, koges igenne og skummes. Der kan evt. tilsættes atamon for holdbarhed, og den skal da tilsættes når gryden er taget af varmen og saften er gået af kog. |
|
Opskriften er vist 73240 gange,
og udskrevet 606 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (17 stemmer) |
|
Kommentarer Anne Kornerup - 2023-09-24 10:59:47 Aroniabær overskygger alle bær: blå druer - ribs - solbær - brombær - blåbær etc. Men de må ikke koges. Overstiger de 95 grader, mister de næringsstofferne. Så koldpresset saft - 35kg bær giver 5 liter Aroniasaft - frys bærrene og brug dem evt i en daglig smoothie. Anders Bune - 2020-08-15 21:17:23 Man må aldrig koge aroniabær. En slowjuicer klarer jobbet uden at skade bærrenes virkning anonym - 2020-08-03 21:24:47 istedet for alt det sukker er det et godt alternativ at bruge en god honning og en stang kanel hvis man er til det.og jeg koger også gerne lidt æbler med. Lene Mainz Pedersen - 2019-08-30 09:59:32 Aronia bær må da ikke koges !! ;o) anonym - 2019-08-28 15:40:13 Må man godt koge aroniabær , synes jeg har læst det må man ikke ?? Sidse - 2019-08-05 16:41:55 Bærrene må ikke koge!!! anonym - 2018-09-03 14:05:33 Aronia mister sin sunde virkning ved kogning Jytte brændgaard jensen - 2018-08-10 17:02:29 Det er nok lige lidt sukker til at holdbarheden for saften er ok. Ellers skal det nok opbevares i køleskab er produktion. Lone - 2018-01-13 23:51:21 Bærrene må ikke koge! Dette er en vildledende opskrift Lone - 2017-08-31 17:06:27 Bærerne kan have en bitter smag, så derfor skal de lige have en gang frost inden de tilberedes :) Jeg lavede næsten 10 liter saft sidste år og det smagte først godt, efter en tur i fryseren :) Man kan sagtens komme færdiglavet saft i fryseren, blot man er obs på flasken ikke er hel fuld, da væske udvider sig :) sonja - 2016-08-23 11:20:04 Jeg blænder bærrene efter de er skyllet og sir saften fra i en sigte med et rent viskestykke el en ble .når al saften er siet fra følger jeg opskriften for saft😀 Ester - 2016-02-29 09:40:51 Mine bær kom i trutifuttien, derefter kogt op med lidt sukker efter ens smag ca 200g pr L Kom lidt atamon i inden saften kommes i rene flasker. Tag et lille snapseglas om morgenen. Lavede også Aronialikør, put skyllede bær i et glas, et lille stykke kanel noget appelsinskal et til to anis stjerner, derefter sukker efter smag, så fyldes glasset op med vodka og lad det stå et par måneder rør rundt en gang i mellem måske lidt mere sukker, når den er filtreret har i noget godt og sundt til jul. Bente - 2013-10-13 17:53:02 Jeg kom 3 stykker kanel og 1 skrællet citron i saften , inden jeg kogt den med sukker anonym - 2012-09-25 18:51:01 jeg tager æbler i mellem så bliver den ikke den bitre smag og kommer lidt citron saft og vanilie |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne