Karamelliseret nødder

Karamelliseret nødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 20 Pers.
SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Karamelliseret nødder, billede 4 Karamelliseret nødder, billede 1 Karamelliseret nødder, billede 2 Karamelliseret nødder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
150 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
   
3 dl. Portvin, mørk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
Opskrift:
Sukkeret sættes over varmen. Når det begynder at smelte tilsættes nødderne, og det hele varmes godt igennem til sukkeret er smeltet og sukkeret begynder at karamelisere.

Så tilsætes portvin og flækket vanillestang og det småkoger til en sirupsagtig konsistens, og det tages nu af varmen og køler af.

Bliver konsistensen for stift kan der tilsættes yderligere portvin.





karakterer:
Opskriften er vist 35998 gange,
og udskrevet 349 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7653 (1822 kcal)
KJ pr. Pers. 382 (91 kcal)
Vægt ialt 550 gram
Vægt pr. Pers. 27 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1391 KJ (331 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 14.8 gram
Kulhydrat 32.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu