Syltede oliven (Aceitunas machacadas)
Hovedingrediens : Bær - Oliven Indsendt : Red : |
|
|
Skyl olivenerne grundigt.
Giv hver oliven et lille dask med en hammer eller lignende, så kødet åbner sig, men ikke så hårdt at stenen knækker.
Læg de revnede oliven i en beholder af glas eller porcelæn.
Hæld den væske fra, der samler sig i bunden.
Opløs det tvekulsure natron i 3 liter vand og lad olivenerne stå i væsken i 1 dag.
Hæld væsken fra, fyld op med rent vand og lad olivenerne stå i 2-3 dage mere.
Skift vandet omtrent hver 12. time.
Hæld vandet fra olivenerne og lad dem dryppe af. Knus halvdelen af hvidløgsfeddene i en morter sammen med krydderurterne og krydderierne. Læg oliven, urtepasta, hvidløgsskiver og chiliringe lagvis i en beholder af glas eller porcelæn. Opløs saltet i eddiken og tilsæt ¾ liter vand. Hæld saltvandsopløsningen over olivenerne og læg en tallerken eller lignende over så alle ingredienserne er dækket. Lad det stå køligt i mindst en uge. Tips: Variation: Sorte oliven må ikke lægges i tvekulsurt natron. Bitterstofferne fjernes ved at lægge dem i saltvand i 3 dage og skifte vand hver 12. time |
|
Opskriften er vist 23605 gange,
og udskrevet 259 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (5 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2022-10-22 11:46:29 Efter min smag bruger jeg ingen krydderier. kun salt, de smager mystisk med alle de smagsingredienser. Efter saltlage der skiftes jævnligt i 3 dage, komme de i en let saltlagte og der lægges et låg af god olivenolie over. anonym - 2018-06-18 23:25:39 hvorfor må sorte oliven ikke lægges i Natron? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne