Original pasta carbonara
Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Pasta Indsendt af : Ask Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pastaen koges al dente.
Mens pastaen koges skæres pancetta i små tern og ristes gylden i smørret sammen med det hele fed hvidløg. Hvidløget tages op og kasseres, når det begynder at blive brunt. Æg, halvdelen af osten og godt med peber piskes sammen. Når pastaen er kogt, hældes vandet fra og pastaen blandes ned i gryden med pancetta. Gryden tages af varmen og efter et øjeblik blandes æggemassen grundigt i, når blandingen er godt fordelt og begynder at blive cremet, vendes den sidste del af osten i, og der serveres straks. Tips: Hvis retten skal gøres lidt mindre religiøs og lidt mere hverdags egnet, kan man anvende almindelig røget bacon (hel) i stedet for pancetta, droppe pecorinoen og bruge 100 gr. parmesan (anvend dog ALDRIG parmesan der er købt revet). Pecorino er en hård italiensk ost fremstillet af fåremælk, af en særlig fårerace. |
|
Opskriften er vist 116551 gange,
og udskrevet 1535 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (74 stemmer) |
|
Kommentarer Milesten - 2017-09-12 19:39:03 Jeg har lige lavet det for min kæreste og min søn..det var vildt lækkert. Selv min kræsne kæreste kunne skubbe det ned med lidt ketchup på 😱 Det er ikke sidste gang jeg laver denne opskrift. Ask - 2016-01-03 08:42:01 Peter, prøv det! Køb et stykke frisk parmesan, og en pose revet parmesan, og så lugt til dem. Så er du ikke i tvivl. Peter - 2015-02-11 17:31:09 Hvorfor aldrig færdig revet parmesan? Rikke - 2012-07-17 19:30:15 Utrolig nem og fantastisk lækker. Meget bedre end de færdige :O) Zandie - 2012-01-06 14:01:24 Uh, den var perfekt - helt klart den bedste carbonara-opskrift, jeg har forsøgt mig med. Med kalkunbacon blev den ekstra lækker :-) ham.. - 2011-05-19 15:44:14 det ser sq ret godt ud må jeg indrømme :) men jeg undre mig lidt hvor lang tid skal der gå før jeg kommer saucen i? for gryden er jo varm og så vil æggene jo stivne :(? anonym - 2011-04-02 17:46:11 Tak for opskriften. Lavede den med mine 3 søstre og vi elskede den allesammen :) anonym - 2011-03-10 18:17:13 Opskriften er perfekt, jeg er i Italien hvert år, og denne opskrift smager ligesom den pasta carbonara jeg ofte får dernede, hvis man bruger frisk pasta og gode råvarer :) 10/10 anonym - 2011-01-28 19:00:16 Rigtig lækker ret. Jeg brugte kalkun bacon det var også lækkert steinar - 2010-09-15 19:47:47 rigtig lækker ret, lavet den også med bacon og med frisk pasta, og som de andre siger, så er det riktig godt uden alt det fløde. torben - 2010-04-22 22:52:45 original...ja netop ..det er den helt rigtige den originale indeholder nemlig ikke fløde som de fleste desværre putter i men pas på den ikke bliver til æggekage; afkøl pastaen lidt før den blandes med saucen Jette - 2009-09-14 07:57:00 Super lækkert! Lavede den med bacon istedet for pancette og det blev rigtig godt. Det er første gang jeg laver den uden fløde, hvilket betød at den ikke blev så vammel. Et rent 10-tal fra mig og mine to børn. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne