Glutenfri kammerjunker

Glutenfri kammerjunker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 70 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Kammerjunker

Hovedingrediens : Mel - Glutenfrit mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Glutenfri kammerjunker, billede 4 Glutenfri kammerjunker, billede 1 Glutenfri kammerjunker, billede 2 Glutenfri kammerjunker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Finax melmix rød, glutenfri 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Mel og bagepulver sigtes sammen. Sukker og vanille tilsættes. Kold, fast smør hakkes i, æg og fløde tilsættes. Dejen æltes ensartet og blank.

Den rulles ud på melstrøet bord i 1 cm’s tykkelse, udstikkes i små, runde kager ca. 3 cm. i diameter og lægges på smurte plader.

Bages ca. 6 minutter ved 200 grader C i forvarmet varmluftsovn.

Bollerne afkøles, flækkes og tørres ca. 5 minutter ved 200 grader C varmluft.

Kammerjunkerne afkøles helt og kan gemmes i kagedåser.

Tips:

Dejen kan i stedet rulles i pølser, der skæres i stykker, som trilles til boller og bages.





karakterer:
Opskriften er vist 32897 gange,
og udskrevet 445 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8440 (2009 kcal)
KJ pr. stk. 120 (28 kcal)
Vægt ialt 544 gram
Vægt pr. stk. 7 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1551 KJ (369 kcal)
Protein 3.4 gram
Fedt 16.0 gram
Kulhydrat 53.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-04-24 11:32:35
Har puttet en smule kardemomme i. Det blev de bestemt ikke ringere af. Tak for en god opskrift

  -   2022-04-08 12:41:54
Lidt vanskelige at flække, prøv at rulle dem lidt tykkere ud. Eller rul dem lidt tyndere og så ikke flække dem

  -   2015-04-20 07:50:26
Det er dejlig at der er nogen der tænker på guten allergier det er min mormor nemmelig så det vil jeg prøve

  -   2014-06-27 21:24:32
De smager helt fantastiske. Er også gode som en småkage.

  -   2011-06-01 09:53:02
Det var første gang jeg bagte dem. Jeg brugte schær mel mix B. Tænker de var meget vanskelige at flække så der var en del smulder. Næste gang vil jeg skære dem tynde og undlade at flække dem. Jeg vil også undlade 1/4 bagepulver da det smager igennem.

  -   2011-05-10 14:56:54
De er super gode! Bedre end dem man køber (både med og uden gluten). De er ret søde, men er fint til min smag, og med en god hjemmelavet koldskål, kan man jo tilpasse at den er lidt syrligere end ellers..