Pistaciemousse - Pistacie mousse

Pistaciemousse - Pistacie mousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 dl.groft hakket pistacie nødder
3.5 dl.hvidvin
 Sukker efter smag ( dette er alt efter hvor sød/sur vinen er men det er ret ment af smage når man først er i gang )
5 dl.Piskefløde let pisket
4 Husblas, blade
1 håndfuld groft hakket pistacie nødder
20 g.sukker
4 æggeblommer
100 g.flormelis
 
Opskrift:
Start med af riste pistacie nødderne i en gryde til de er blevet gyldenen. Tilsæt så hvidvin og kog ned til ca. 2_ dl. Smag til med sukker så den virker rigtigt i sur/sød balancen.
Kom i blender og purer og sigt herefter. Nu udblødes husblasen i koldt vand og herefter kommes den i den varme pistacie masse. Rører den helt ud i massen og lad den så stå lidt.
Pisk så æggeblommer og flormelis helt hvid og skummedene i en stor skål. Heri vendes den let pisket fløde skum.

Smelt 20 g. sukker på en pande til en lys karamel og vend pistacie nødderne i. Lad dem riste nogle minutter og tag af. Når nødderne er kølet ned hakkes de let og vendes i fløde skummet.
vend pistacie massen sammen med fløde cremen og det hele røre/ vendes godt sammen og hældes så på skål.

Moussen sættes på køl nogle timer. Spises med fløde skum og hakkede nødder over.





karakterer:
Opskriften er vist 12122 gange,
og udskrevet 132 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-06-24 13:37:55
Den mousse er direkte taget ud af Grundkøkken bogen fra Nikolai Kirk...