Håndværkere
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : |
|
|
Opløs gæren i det lunke mælk og tilsæt derefter tilstrækkeligt med mel til, at dejen kan æltes for hånd. Tilsæt hefter salt og sukker.
Ælt dejen i ca. 5 minutter hvorefter du tilsætter smøret. Tilsæt løbende mel og smør således at dejen bliver tykkere uden dog at blive stiv. Tag dejen ud og lig den på et meldrysset bord. Efter ca. 10 minutter med æltning bør dejen være blød, elastisk og glat og den bør kunne slippe din hånd uden problemer. Smør lidt olie ind i en høj skål, og vend dejen over i denne. Dejen skal nu stå i ca. 4 timer ved stuetemperatur eller koldere, eller til den har hævet til min. 2. gange oprindelig størrelse. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, tryk dejen sammen og del den i tre stykker og form tre lange brød på ca. 35-40 cm. Skær otte stykker af hver af de tre brød, med et skrå snit fra højre mod venstre og derefter fra venstre mod højre således at hvert nyt brød får en bred og en smal side. Plasser rundstykkerne på en plade med bagepapir, og lad dem efterhæve til minimum dobbelt størrelse. Før bagning pensles håndværkene med æg og drys over med birkes eller sesamfrø. Bag håndværkerne på en rist langt nede i ovnen ved ca 220 grader i ca. 15 minutter. Når håndværkerne er ved at være godt brune kan man evt. dække dem til med aluminiumsfolie. |
|
Opskriften er vist 21393 gange,
og udskrevet 495 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Inger - 2016-07-24 21:34:51 De smagte ok... Men denne opskrift har intet med en håndværker fra bageren at gøre, hvis det er det man er ude efter. Nærmere en blanding af hjemmebagte boller og de rundstykker man kan købe fra frost. Jeg tror at de vil blive bedre, hvis man kommer vand i stedet for mælk i dejen. Johnny - 2016-01-10 13:12:20 Jeg bager dem normalt ved 220 på nederste rille i 15 min og derefter 5 min på midterste, så får man en god sprød skorpe. Undlader dog de 5 min hvis de skal fryses ned. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne