Macarons
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : |
|
|
Sigt mandelmel og flormelis sammen gennem en si. Stil til side.
Pisk æggehviderne indtil de skummer. Tilsæt det almindelige sukker lidt efter lidt mens du stadig pisker, så du får en fast og blank marengsmasse. Bland halvdelen af mandelmel/flormelisblandingen i marengsen. Bland resten af blandingen i. Du skal "bare" røre rundt og ligesom mase massen mod siden af skålen. 15 gange. Hvis du gør det for lidt, bliver kagerne ikke blanke; hvis du gør det for meget, får kagerne pletter af mandelolie. Fyld mandelmarengsmassen i en stor sprøjtepose med en passende rund tylle. Sprøjt dejen ud i ensartede "klatter" på ca. 5 cm. i diameter på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen kan godt flyde lidt ud og måske vokse lidt i ovnen, så de skal ikke ligge helt tæt. Bag kagerne i ovnen ved 190 grader i 15-18 minutter. Lad kagerne køle af på bagepapiret. Når de er blevet kolde skulle de gerne slippe uden for meget bøvl. Ellers er de bagt for lidt. Fyld: Kog fløden op og tag den af varmen. Kom herefter chokoladen, som er brækket eller hakket i mindre stykker, ned i den koghede fløde og rør rundt indtil massen er helt jævn og blank. Du kan evt. tilsmage med lidt spiritus, chilipulver, appelsinskal eller andet, som du kan lide. Køl ganachen af indtil den har en passende konsistens. Læg dine macarons sammen med ganachen. |
|
Opskriften er vist 48600 gange,
og udskrevet 773 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (18 stemmer) |
|
Kommentarer Eva - 2017-12-30 13:30:48 De skal hvile ca 30 inden de bages. Bagte i to omgange, og hold to blev flot glatte. VIGTIGT: Kun 160 grader ved varmluft!!!!!!! K - 2015-12-29 16:12:35 Dejen fungerer ikke, og de blev helt splattet ud. Anita - 2014-08-16 18:50:55 Kagerne er super lækre, men de er tidskrævende og ikke for begyndere! Giv evt. dejen lidt rød frugtfarve eller pastafarve. Pas på med at lave kagerne for høje når de lægges på bagepladen da de hæver en smule i ovnen. Laura - 2014-07-31 13:25:16 Hej Hvor lang til kan man gemme på dem for man spiser dem? anonym - 2014-07-26 18:18:24 Hvor langt tid skal ganachen køle af??? anonym - 2014-07-25 14:25:02 Kan man ikke bare bruge hvedemel? Anonym - 2014-06-04 14:08:01 Man kan evt. banke under bagepladen lige når man har sprøjtet dem ud. Så kommer de til at se pænere ud. K - 2014-02-09 22:45:28 Det bliver ca. til 16. Kristina - 2013-09-18 18:46:55 Hvormange bliver det til? GD - 2013-02-23 18:10:07 Hej Mig. Prøv at lade dem hvile ca. 40 min inden du bager dem, så tror jeg du vil få både fine og super lækre macarons :-) columbus1999 - 2012-11-11 19:57:11 smager SUPER godt :) mig - 2011-01-07 17:58:51 De er bare SÅ gode. De blev ikke så kønne, men de smager så englene synger |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne