Broa (portugisisk madbrød)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : |
|
|
Bland 2.5 dl. af majsmelet, saltet og 2 dl. kogende vand og rør det til en jævn konsistens.
Rør 1 spsk. olie i og lad det afkøle, til det kun er lunt.
Gæren røres ud med 0.5 dl. lunkent vand. Kom den og sukkeret i majsblandingen foruden resten af majsmelet og 2.5 dl. hvedemel. Saml dejen til en kugle, læg den i en skål, og dæk den med et viskestykke. Stil dejen på et lunt sted i ca. 30 minutter. Pensel bund og sider i en springform med olie. Hæld dejen ud på et melstrøet bord og ælt så meget af det resterende hvedemel i, at dejen bliver fast, men ikke for stiv. Form den til en kugle og tryk den ud i formen. Læg et viskestykke over igen og lad den efterhæve i ca. 30 minutter. Varm ovnen op til 225 grader C og bag brødet i ca. 40 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Læg det på en bagerist til afkøling. |
|
Opskriften er vist 9960 gange,
og udskrevet 176 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne