Svesketærte
Hovedingrediens : Bær - Svesker Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sveskemos:
Sveskerne lægges i en gryde med vand, sherry, sukker, citronskal og kanel og bringes i kog. Koges til en forholdsvis fast mos. Afkøles, gerne til næste dag. Begge ruller butterdej rulles ud. Af den første plade skæres en rund bund ud ca. 27 cm. i diameter. Den næste plade skæres først til en rund bund på 27 cm. i diameter, dernæste skæres en mindre bund ud af denne så der bliver en ring tilbage på ca. 2 cm. Randen på den første plade smøres med æg, og ringen lægges ovenpå, dejen smøres atter med æg. Den resterende dej sammles og et låg laves på følgende måde: I samme størrelse som bunden laves endnu en butterdejsring, som smøres. Over den lægges som krydsede bånd smalle strimler butterdej. Dette flækværk smøres også med æg, over kransen rand lægges atter et tyndt bånd af butterdej som atter smøres. Bund og top bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter til dejen er gylden af to gange. Creme: Cremepulveret drysses i mælken mens der piskes med en elpisker. Pisk i 2 minutter og lad creme afkøle i køleskab. Når butterdejen er kold lægges bunden på et fad. Cremen fordeles over og herover lægges sveskemosen, låget ovenpå, og hullerne fyldes med flødeskum. |
|
Opskriften er vist 114559 gange,
og udskrevet 2505 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Jakob Kromann - 2017-05-08 12:36:16 Rigtig fin opskrift. Lavede dog cremen selv, det er ikke svært og smager ca. 150 gange bedre :) Stine - 2012-04-26 19:43:00 Fantastisk! Ikke alle kan lide svesker, men dem der kan er helt pjattede med denne helt rigtige tærte, som bageren engang altid havde i sit faste sortiment. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne