Sortsuppe med bygmelsklumper (Blodsuppe)

Sortsuppe med bygmelsklumper (Blodsuppe), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
20 dl.suppe kogt på svinetæer rygben og suppevisk
5 dl.blod
1 dl.eddike
100 g.svesker
 
 Bygmelsklumper:
250 g.bygmel
2 æg
 salt
7 dl.vand
3 tvebakker
 
Opskrift:
Når kødet er kogt, tages det op og suppen smages til med blod blandet med eddike samt de udblødte svesker, der kommes i med det vand de har stået i. Suppen skal smage sursød, eddike og sukker efter behag.

Serveres med grove klumper af bygmel. Kødet kan serveres med rugbrød og sennep bagefter.

Det friske blød røres i et ottetal for at hindre, at det koagulerer.

Når det er koldt holder det sig flydende. Eddiken i blodet hindre, at suppen bliver grynet.


Bygmelsklumper:
Bygmelet koges i ca. 5 minutter i vandet, så der dannes en fast grød. Når grøden er afsvalet, røres de to æg i sammen med de knuste tvebakker. Massen smages til med salt og evt. en smule sukker. Der afsættes store boller med en spiseske og bollerne koges i letsaltet vand.

Grove klumper kan også tilberedes af en rest tarregrød, som røres med æg og tvebakker, smages til og koges som grove klumper.





karakterer:
Opskriften er vist 20890 gange,
og udskrevet 190 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-03-13 21:28:01
Lyder altså ikke fantastisk lækker:( Hvis nogen laver denne, så vil det være sjovt at høre hvordan sådan en mærkelig "gammel" ret smager. Ikke at jeg får lyst af den grund.