Pandekager uden æg
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : LL Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland alle tørre ingredienser og pisk 6 dl. af mælken i, til dejen er lind. Pisk derefter resten af mælken og den smeltede margarine i.
Bag pandekagerne på en 24 cm. teflonpande ved middel varme. Læg bagepapir, stanniol og et viskestykke over pandekagerne for at holde dem varme, imens resten bages. Smager fantastisk med vaniljeis og jordbærsyltetøj, men er også gode alene med et drys sukker. |
Opskrift på hjemmelavet pandekager uden ægDe fleste nyder en god omgang friskbagte pandekager. De flade kager kan spises næsten alle tider på dagen, og der er intet problem i at gemme dem til dagen efter - de smager ligeså godt, når først de får en hurtig opvarmning i ovnen. Hvis du ikke kan tåle æg, eller ønsker at undgå dem, kan du sagtens lave hjemmelavet pandekager uden æg.I denne pandekage opskrift uden æg er der puttet ekstra meget mælk og margarine i for at kompensere for æggene. Hvis du har børn, kan du altid forkæle dem med en omgang hurtige pandekager uden æg, når det er weekend. Det er meget nemt at lave en pandekage dej uden æg, hvilket giver god anledning til at inkludere børnene i køkkenet. Tilbehør til pandekagerNogle vælger at nyde pandekagerne præcis som de er, men lidt ekstra fyld eller topping skader nu ikke. Hvis de lette pandekager uden æg skal med på farten, er sukker et oplagt valg som fyld. Det hverken fedter eller siver ud. En anden klassiker er selvfølgelig marmelade. Vælg din yndlings marmelade og smør det på pandekagen, inden du ruller den sammen. Hvis du ønsker at gøre lidt ekstra ud af dine flade kager, kan du smøre et tyndt lag Nutella på sammen med hakkede nødder eller fylde pandekagen med din favorit is.Er du hellere til den originale opskrift på gammeldags pandekager? Så finder du den her hos Alletiders Kogebog. FAQHvordan laver man pandekager uden æg?Bland mel, sukker og vaniljesukker sammen i en skål og pisk noget af mælk i, så dejen bliver lind. Tilsæt resten af mælken sammen med det smeltede margarine og pisk. Bag pandekagerne uden æg på en pande ved middel varme indtil overfladen er gylden og lysebrun. |
Opskriften er vist 1244522 gange,
og udskrevet 3645 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (562 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2024-01-24 15:40:13 jeg bruger kærnemælk, kæft det blev godt anonym - 2023-05-29 13:38:17 ohh my god, bare den aller bedste pandekage opskrift jeg nogensinde har brugt!! Elisabeth og Matilde - 2022-08-16 14:36:21 Virkelig gode pandekager efter en lang dag i skolen Vi havde heler ik mælk så man kan godt bruge vand Henrik - 2021-12-28 12:23:35 De er rigtig gode, jeg skulle lige lave pandekager til barenebarnet og opdagede at jeg ikke havde æg, denne opskrift er kanon. ;-) charlotte - 2021-12-16 18:26:24 kan man godt bruge alm. flydende margarine i stedet for smeltet ? anonym - 2021-04-21 15:29:07 😁😉👉🏻 Victoria - 2021-01-15 22:25:20 De smager helt vildt godt, og kan spises næsten altid anonym - 2021-01-02 12:24:13 Kan man bruge vand i stedet for mælk felix og alex - 2020-08-22 19:17:29 den er virkelig god Nannas - 2020-07-01 10:46:56 Er god anonym - 2020-03-18 20:27:05 Genial opskrift, en lille smule salt havde være lækker. De gled af panden, brugte en gammel og en ny, uden ekstra smør på panden. Tættere på pandekager med æg kommer man ikke. Betina Holm - 2019-12-31 11:06:14 Super gode. Grunden til de klister fast er fordi de ikke har fået nok, inden i vender dem. Når der kommer små bobler i midten, så kan de vendes uden problemer. Så det har ikke noget med æggene at gøre 🙂 nina - 2019-08-07 09:28:01 mega gode pandekager! jeg er helt vild med dem, man kan ikke smage at der ikke er æg i, så den er bare perfekt! ps super flotte anonym - 2019-05-17 10:52:46 Gode pandekager Henning - 2019-03-13 18:24:52 De er super gode bruger normalt 2 pander men måtte konstatere at den ene pande var slidt og derfor hang de fast men med en ordentlig pande er de super LL - 2018-11-04 09:38:27 Dejligt at mange har glæde af pandekageopskriften. Som Per har tilføjet, så kan det være pga. slidt teflonbelægning at de hænger fast på panden for nogen. Andre skriver at der skal smør på panden imellem hver pandekage. Det er ikke hensigten i denne opskrift. Så bliver pandekagerne for fede, og har måske vanskeligt ved at hænge sammen. Smelt de 100 g margarine (som står i opskriften) og hæld den i dejen til sidst imens der piskes. Jeg smelter altid margarinen på den pande jeg skal bruge til at bage pandekagerne på, og tørrer så altid panden af med køkkenrullle inden jeg går igang med at bage pandekagerne. Håber denne udvidede vejledning giver mening :) Andrea - 2018-06-15 10:32:20 De var virkelig gode og nemme at lave. Så en 👍 herfra. Per - 2018-02-08 12:23:59 Årsagen til at pandekagerne hænger fast kan sagtens være slidt pande Katrine - 2017-11-11 14:41:22 Brugte kun 5 dl mælk, og de blev fantastiske :) Thea og 3 børn - 2017-08-17 16:23:28 Lækreste pandekager vi længe har lavet - super smag og ingen problemer med at de hang fast i panden. Lena - 2017-05-28 19:39:48 virkelig gode mine hænger ikke fast Marina - 2017-02-19 13:24:43 Forstår ikke at folk siger at de hænger fast i panden, det gør de ikke for mig. enten har jeg en mega god pande (hvilket jeg tvivler på), eller så husker folk ikke at bruge margarine før hver pandekage. Pia T - 2016-11-24 17:55:46 Det er de dårligste pandekager jeg har prøvet til dato :( Hænger fast i panden medmindre man oversvømmer dem i smør. De er bløde og usammenhængende når de endelig er stegt Desværre spild af tid. Lærke - 2016-11-19 09:56:55 Skal man smelte margarinen i mikroven før Sarah - 2016-05-05 07:50:34 Hvor lang tid skal de bage Kasper - 2016-04-06 12:12:58 De Er mega gode du skal prøve dem! anonym - 2016-03-21 11:31:29 Smagte godt men var lidt svære at få af panden kage elskeren - 2016-03-05 19:16:47 min far spiste dem alle så jeg blev nød til af lave dem en gang til så jeg kunne smage dem Delhis prøv bare med 2 dl mindre mælk men ellers er de virkelig gode :) Marcus - 2016-02-21 10:53:14 Den sidder fast i panden Josefine - 2015-10-31 13:18:04 og Pandekager anonym - 2015-05-22 16:57:59 kan man bruge skummet mælk Michael - 2015-04-15 12:12:12 det er en rigtig god grund opskrift, jeg har lavet den om til en cup-opskrift så den er nemmere at huske: 1 cup mel til 1 cup mælk og 30 g margarine 2 spsk. sukker, så kan man hvis man vil putte lidt vanille sukker og ingefær i, det gør jeg, ellers putter man bare det man kan lide i f.eks. kardemomme, appelsinsaft, de er også gode at flambere... 9 stjerner herfra Matie - 2015-03-29 16:45:02 Da jeg lavede dem hang de hele tiden fast i panden DanskerDrengen - 2015-03-12 19:11:41 Skal man smælte magarinen anonym - 2015-03-07 16:17:19 Elsker dem min kone kaver dem tit til mig Maibritt - 2014-12-04 09:01:12 Tilsatte en kvart tsk. salt også - de smager fantastiske! Lille mig - 2014-01-30 11:46:55 Kan bruge normalt 'bage smør' istedet fro magarine? anonym - 2013-12-06 09:56:49 Jeg fraråder jer at bruge denne opskrift med mindre i vil lave små morgenpandekager :) anonym - 2013-10-11 10:11:26 Virkelige gode mums.... Anita - 2013-07-04 22:11:16 Kan man erstatte margarinen med olie ?? og i så fald hvordan er forholdet så ?? Den lockoutede elev - 2013-04-23 10:19:38 De skal helt klart prøves! Sikkert et hit for min lillebror! Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne