Stikkelsbærgrød
Hovedingrediens : Bær - Stikkelsbær Fedtfattig opskrift Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Blomst og stilk klippes af bærrene, der skylles og bringes i kog med vandet.
Bærrene kan nøjes med et opkog, så de ligger hele i grøden, eller koges 5 min., så de er helt udkogte. Sukker tilsættes. Ideal jævning og vanillesukker udrøres i 1 dl koldt vand og hældes på en gang under omrøring i den kogende frugt. Grøden koges 1 min. Den hældes op, drysses med sukker og afkøles. Fløde eller mælk serveres til. |
|
Opskriften er vist 159010 gange,
og udskrevet 3691 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (27 stemmer) |
|
Kommentarer Ebbe - 2021-10-19 22:29:01 Jeg tilsætter kun den halve mængde vand, hvad skal man spise alt det jævnede sukkervand for. De stikkelsbær jeg bruger er søde nok i sig selv, så sukkeret er til søde vandet med, det sætter jeg derfor også ned til det halve. Jeg bruger kartoffelmel til at jævne med, 2 spsk. Jeg vil prøve at skære endnu mere ned på vand sukker og kartoffelmel. Pia - 2012-08-04 21:30:27 Rigtig godt at blende den. Og hvis bærrene er modne så skal der bruges lidt mindre sukker. Smager dejligt. Tudse - 2009-07-15 15:33:25 Jeg lavede den børnevenlige version ved at køre den igennem med en stavblender... Sisse - 2009-07-14 19:00:41 Jeg brugte kartoffelmel (5 spsk,.)da der ikke var noget idealjævning B i dagli'Brugs:) Katja - 2008-04-26 11:15:15 Sikker på at der skal ½ liter vand i????!!! Svend - 2005-01-01 01:01:01 Den bliver lidt tynd og lidt for sød, så 4 dl vand og 250 gr. sukker syntes jeg er nok. - det er en god ide med vanillesukker, det giver den prikken over i ´et |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne