Amaretto Is/fromage på mandelbund

Amaretto Is/fromage på mandelbund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : LT

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Mandelbund:
125 g.sukker
125 hakkede mandler
2 æg
 
 Is/fromage:
250 g.flødeost naturel
100 g.sukker
50 g.flormelis
5 æg (skal deles i blommer og hvider)
1.5 dl.vand
1 dl.Amaretto likør eller Bailey
1 dl.piskefløde
4 Husblas, blade
 
 Pynt:
 Eksotiske frugter såsom mango og litchi
 
Opskrift:
Mandelbund:
Pisk æg og sukker luftigt i ca. 5 min.
Vend forsigtigt de hakkede mandler i.
Hæld massen i en springform (ø26 cm).
Bages ved 160 grader í ca. 15-20 min.

Is/fromage:
Del æggene.
Pisk hvider og flormelis stift. Og stil det herefter på køl.
Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret til en stiv og luftig æggesnaps.
Kog vandet med resten af sukkeret til en lage. Reduceres til det halve.
Læg husblas i blød i koldt vand ca. 10 min.
Hæld den kogende sukkerlage i æggesnapsen og pisk til den er næsten kold og sej i konsistensen.
Kom flødeosten i en skål og pisk den godt sammen med amarettoen.
Tilsæt til sidst piskefløden og pisk massen glat.
Rør ostemassen i æggesnapsen.
Tryk husblas fri for vand og smelt den i en gryde.
Hæld hurtigt den smeltede husblas i ostecremen - under omrøring - så undgår du klumper.
Fold de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i cremen.
Hæld det hele i springformen med mandelbunden.
Dæk formen til med frysefilm og sæt den i fryseren i ca. 4 timer.

Anretning:
Drysses med cacaopulver og pyntes med eksotiske frugter.

Tips:

I stedet for Amaretto kan man bruge Bailey. Det anbefales at bruge pasteuiserede æg til fromagen.





karakterer:
Opskriften er vist 20495 gange,
og udskrevet 528 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-06-19 21:11:07
Rigtig lækker dessert. Vil dog servere den med ananas i stedet for mango næste gang.

  -   2008-07-14 09:08:48
Brug bailey eller Dooley i stedet for Amaretto. Undlad at koge en sukkerlage, men pisk i stedet 6 pas. æggeblommer med 100 g sukker. Brug også 6 pas. æggehvider. Til mandelbunden smuttede jeg mandlerne, inden jeg hakkede dem. Desserten blev fantastisk med disse ændringer. Så 10:)