|
250 |
gram |
Porre, renset vægt250 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.
1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
|
250 |
gram |
Gulerødder, skrællet vægt250 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
|
3 |
dl. |
Vand3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Grønne asparges Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges.
Der skæres ca. 1/3 af.
|
|
|
|
400 |
gram |
Laksefilet uden skind400 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
|
400 |
gram |
Helleflynderfilet400 gram Helleflynderfilet
|
1 |
dl. |
Hvidvin, tør1 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Sauce:
|
0.2 |
gram |
Safran tråde0.2 gram Safran tråde
|
1.25 |
dl. |
Cremefraiche 38%1.25 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
100 |
gram |
Smør100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
|
|
Pynt:
|
|
|
Rejer uden skal, kogte Rejer uden skal, kogte
|
|
|
Dild, frisk Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
|
2 |
|
Butterdej, Plade2 Butterdej, Plade 1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
|
1 |
|
Æg M/L, hele1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
|
|
|
|
| |
Porrer og gulerødder snittes i meget fine strimler som blancheres i lidt vand et par minutter, de skal stadig have lidt bid.
Laks og helleflynder skæres i strimler ca. 1.5 cm brede og 15 cm. Lange.
Fiskestrimlerne flettes sammen 3 og 3, evt. lange ender skæres af.
Krydres med salt og peber og dampes på pande i hvidvin 6-8 minutter.
Sauce:
Safran drysses på panden fisken er dampet i, koges lidt ind.
Tilsæt creme fraiche og varm igennem.
Rør til slut det kolde smør i.
Butterdejs floron:
Den optøede butterdej stikkes ud som halvmåne eller fisk, pensles med sammenpisket æg og bages i en 200 grader C. alm. ovn til de er gyldne.
|