Surbrød
Hovedingrediens : Mel - Sigtemel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : |
|
|
Surdej:
Gæren udrøres med kærnemælken og tilsættes sigtemelet. Slås sammen og dækkes til med film, med et par huller i, og står 10 - 12 timer er lunt sted. Dej: Surdej røres med lunkent vand. Tilsæt sigtemel, salt, sukker, og kommen. Slås sammen og æltes godt, på et meldrysset bord, så den er blank med så meget hvedemel som den kan tage. Dækkes med fugtigt klæde og hæver til det dobbelte, 1 - 1½ time. Slås ned og æltes igennem igen. Formes til brød. Kommes på smurt bageplade og efter hæver i 45 min. Snit og pensel brødet med pisket æg og drys det med lidt kommen. Bages på nederste rille ved 200 grader i ca. 40 min. |
|
Opskriften er vist 39323 gange,
og udskrevet 1248 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (8 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2018-12-24 11:57:54 Helle Frank, havde jeg dog bare læst dit tip inden, jeg synes det er en kedelig omgang dej jeg står med nu😞 Nicolai - 2009-12-24 11:05:06 Opskriften er perfekt. Den anden kommentar besynderlig. Helle Frank - 2009-01-20 19:11:08 Der skal 1½ dl vand og 50 g mindre sigtemel i dejen. Ellers en superbrød med den rigtige elastiske krumme. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne