Nougatkage

Nougatkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Nougat

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.hvedemel
150 g.sukker
3 æg
2 tsk.bagepulver
3 spsk.lunkent vand
 
 Fyld:
 Smørcreme:
150 g.blødgjort smør eller margarine
100 g.sukker
3 æggeblomme
1 dl.vand
2-3 spsk.cognac
 
Opskrift:
Vand og sukker koges i vandbad til en sukkerlage, der afkøles til den er håndvarm. Heri blandes de sammenrørte æggeblommer og det hele blandes lidt efter lidt i det blødgjorte fedtstof, og røres til en ensartet masse, der smages til med cognac.

Pynt:
Nougat af 75 g. sukker, som smeltes på en pande hvorefter 20 smuttede og grofthakkede mandler røres i, og det hele hældes ud på et stykke olieret papir som stivner og derefter knuses med en kagerulle.

Æg og sukker piskes sammen, hvorefter melet hvori bagepulveret er blandet, og det lunkne vand blandes i og røres forsigtigt til en ensartet masse. Massen hældes i en smurt og melet springform ca.24 cm. i diameter og bages på ovnens nederste rille ved 175 grader C i ca. 20 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Når kagen er afkølet, flækkes den i to dele og lægges sammen med ca. halvdelen af smørcremen. Resten af cremen smøres på kagens sider og top, og den knuste nougat drysses over.

Tips:

774





karakterer:
Opskriften er vist 14150 gange,
og udskrevet 151 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu