Julemjød
Indsendt af : Steinmüller Indsendt : |
|
|
Dag 1. start juni md.
Henkog 3 dl vand med 300 g honning, lad det hvile til det er lunkent og kom gær i. Lad stå til dagen efter. Dag 2. Kog resten af vandet med resten af honningen og si skum fra. Lad det blive lunken og kom så gærkulturen i. Resten af ingredienserne tilsættes, og det hele hældes på en 5 liters vinglasbeolder. Gærrør sættes på flasken som rystes 4-5 gange dagligt i 14 dage. Derefter rystes beholderen en gang imellem når man går forbi den. Mjøden er færdig når gærrøret ikke længere bobler. Mjøden sies over i en anden beholder, dette sker gerne 2 gange, derefter stilles mjøden til klaring. Når mjøden er næsten gennemsigtig hældes den forsigtigt på flasker og nydes i julemåneden. God fornøjelse. |
|
Opskriften er vist 10470 gange,
og udskrevet 137 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Freja - 2020-11-11 16:49:52 Hvor lang tid går det cirka fra start produktion til den er færdig? Kan jeg begynde nu og blive færdig inden jul? Venlig hilsen :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne