(God samvittighed) - Cookies
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Karina Bo Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør farin og olie godt sammen. Tilsæt æg og rør godt. Bland mel og havregryn og bagepulver og til sæt det dejen. rør og tilsæt så evt. chokolade og nødder.
Sættes på bageplade med god afstand da de flyder meget ud. (en spiseske fuld giver en pænt stor kage). Bag i ovn ved 175 grader C. alm. ovn i ca 12-15 min. Tips: man kan med fordel bruge orange chokolade for at give en anderledes smag. Jeg bagte dem første gang uden chokolade og så bliver de lidt som havregryns cookies. Tager gerne mod kritik (helst positiv !!!!) da det er en opskrift jeg selv har opfundet. |
|
Opskriften er vist 210649 gange,
og udskrevet 3404 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (182 stemmer) |
|
Kommentarer Signe - 2020-08-05 15:00:01 Absolut yndlings cookies opskrift. Laver dem altid med 100 gram mørk chokolade. De bliver så lækre. De smager på ingen måde "sunde", men er bare en rigtig god chokolade chip cookie 🍪 Lene J Hansen - 2020-03-18 13:55:02 De bliver bagt 10-12 gange årligt. Vi benytter glutenfrie melprodukter/ havregryn. Oftest blander jeg hvad jeg har- mængden af havregryn er dog altid konstant. Meget taknemlig opskrift. De holder dog sjældent længe her i huset. mette - 2017-05-01 12:53:46 rigtig god opskrift de smager mega godt . de smager også godt med tranebær i og mandler .... anonym - 2016-06-28 11:20:23 Rigtig god opskrift. Med fuldkornsrismel og glutenfri havregryn kan alle spise dem, også dem med gluten allergi Heidi - 2016-05-02 16:05:51 Mega god opskrift til en børnefamilie. 😊Bruger kun en trediedel farin og halv oliemargarine og halv vand, i stedet for olie Kan man bruge fuldkornshvedemel i stedet for grahamsmel? carina Jensen - 2015-12-03 19:44:32 Kan man bruge æggeblommer pasteuriserede :) Mette - 2015-10-28 16:39:28 De er rigtigt gode, men antallet stemmer ikke :) Jeg puttede nødder i og undre mig for dejen flød ingensteder den var ret fast ? Men de er så lækre, næste gang ryger der kokos i Hannah - 2015-07-17 19:07:36 Jeg syntes rigtig godt om at denne kage er et alternativ til hvedemels kager. De smager super lækkert og rigtig godt. Det er ihvertfald ikke sidste gang jeg benyttet denne opskrift :) Anders - 2015-02-23 15:40:07 Småkager er aldrig sunde, men når der skal hygges og det skal smage godt - så hold for guds skyld ikke igen med kalorierne. Vi lever kun én gang, og kedelig mad er spild af tid. Elizabeth - 2014-02-07 11:35:22 Super nemme og lækre cookies! Og som mange andre har skrevet, en rigtig god basis opskrift, som man kan videreføre til lige det man selv kan lide. Jeg kom omkring en 90 gram brun farin i, en smule honning og så næsten 1 dl olie, men erstattede en smule af det med vand. Plus, i stedet for 100g grahamsmel, så fordelte jeg det på 60g graham og 40 g. hvedemel. Samt 50 g. mørk chokolade og hasselnødder! Super lækkert! Men fulgte opskriften for 25 stk cookies, og der kom kun 12 stk. ud af det, så næste gang må der bare laves en større portion ;) Emilie - 2013-07-15 22:39:32 Hvor længe holder kagerne sig "friske" i en kagedåse? Sara - 2013-06-16 15:21:23 Super lækre med både nødder og mørk chokolade. Faldt i go jord hos familien, så de vil helt sikkert blive bagt igen og igen. merete - 2013-04-20 08:03:38 De er mere end virkelig gode. De er så nemme at lave og hver gang børn og voksne har fået dem har de skullet have opskrift LiridonaOgArlind - 2013-04-08 17:18:24 Super god opskrift. Dem skal vi da bage igen. anonym - 2013-03-22 15:01:04 Jeg kom sødestof i i stedet for sukker og så frosne hindbær. Det er en rigtig god basisopskrift som man selv kan arbejde videre med. anonym - 2013-02-24 20:18:46 Syntes de smager for meget af rapsolie... :) Ellers gode! :) Cilia - 2013-02-20 21:02:54 De smager super dejligt! Første gang jeg lavede dem var en aften jeg havde super meget lyst til noget lækkert. Jeg gik i gang, men kunne kun få 12 ud af det, selvom jeg lavede "klatterne" små - lidt øv. Ved ikke om jeg har gjort noget galt, men det blev desværre kun til 12 og de skulle have i hvert fald 20 min. i alm. ovn hos mig, og selv da de blev taget ud var de lidt kagedejs-agtige. En tur i køleskabet og de stivnede. Men familien elsker dem og det gør jeg også! Det bliver en dobbelt-portion næste gang ;) MUMS! Louise - 2013-01-24 21:10:12 Mine bliver helt bløde. De har det som der står i opskriften og er kølet af, inden jeg har puttet dem i bøtter. Nogle der får dem sprøde? Jeanette - 2012-10-18 12:44:12 Jeg puttede, ligesom mange andre, kun 100 g farin i. Halvdelen af olien erstattede jeg med vand, og i stedet for almindelig chokolade brugte jeg 70 % med appelsinskal i chokoladen. 15 min i min ovn var mere end rigeligt, så de blev lidt brændte i kanten, men super fin opskrift! Tine - 2012-06-24 16:11:33 Skønne cookies. Har bagt dem 3-4 gange og alle jeg serverer dem for beder om opskrift :) Jeg putter lidt reven appelsinskal+saft i, mørk chokolade og hasselnødder. Og så bruger jeg cirka 100 gram farin i stedet for 150. Yummi! anonym - 2012-06-08 15:57:16 Et lille tip: Jeg syntes ikke rigtig min dej hang sammen, så jeg puttede lidt naturel yoghurt i, og det fungerede super godt! Thumbs up til denne sunde og dog meget lækre opskrift Den gode bager - 2012-04-27 11:19:38 Kan stærkt anbefales. I stedet for grahamsmel, puttede jeg hvedemel i. Jeg puttede også en halv appelsins skrald i. Og så puttede jeg kun 100 g farin i, for jeg tror det ville blive for sødt. De smagte rigtig godt. Og jeg er kun 12 år.... ..... - 2012-04-27 10:00:58 Kan man godt bruge olivenolie? ..... - 2012-04-27 09:29:00 Skal der slet ikke smør i? Hvis der ikke skal er jeg glad!:) Signe - 2012-03-10 14:41:02 super lækre cookies, jeg bagte dem med 1 tsk. honning. Maren - 2012-03-09 17:00:36 Uha, uha - ville endelig lave nogle, der var lidt sundere: ½ olie ½ juice samt 100 gr brun farin ellers alt det gode - men kom til at tage speltmel i stedet for grahamsmel - ingen succes (hi, hi) Anne-sophie - 2012-03-03 14:00:35 de er virklig gode, - men der bliver ikke så mange som der står:-) så lav dobbelt potion Kristine - 2012-02-08 14:57:19 Første gang jeg lavede dem, var det med 100 gr. hakket chokolade og nødder, og anden prøvede jeg med 50 gr. det var måske lidt bedre da det godt ka blive lidt for sødt? men jeg har lavet de kager så mange gange at jeg ikke har tal på dem de er SÅ gode, jeg har prøvet t lave dem med mine elever, Det var et HIT!!!:) sofie - 2012-01-29 13:14:51 super god anonym - 2011-12-17 00:16:56 De er bare så godt :) - Men jeg har ikke særlig god samvittighed, nu hvor jeg er igang med 3. portion i denne uge ;) Irene - 2011-12-14 11:32:41 De er rigtig gode som de er. Jeg reducerede olien til ca 3/4 dl og halverede farinen men ellers som opskriften sagde. Mine flød overhovedet ikke ud, men de smager fantastisk. Julia. - 2011-11-22 12:49:19 Jeg har nu lavet den flere gange og er vilde med dem. Jeg har en far der er Diabetiker, og da der også skal være til han, putter jeg kun 80 gr farin i. Til gengæld putter jeg 78% chokolade, jordnødder og appelsin, skal og saft. Det gør dem virkelig gode.:) Milla. - 2011-11-17 14:07:34 Det er en kanon god opskrift. Har dog 1/2 brugt halv olie, halv mælk for at få mindre kalorier. :D josefine.fc - 2011-11-05 16:38:43 Gode cookies, og ja de flyder meget ud, så rigelig plads rundt om hver klat. Jeg er i sommerhus, så havde lidt alternative ingredienser. Det blev halv farin og halv hvis sukker, normalt hvedemel, 1 dl havregryn, mandler, hasselnødder, 82% mørk chokolade og kokos. Virkelig gode! Så opskriften egner sig rigtig godt til at blande det i man nu har og godt kan lide. En knivspids salt til at bringe kontrast til det søde vil være mit forslag til forbedring. JensenMK - 2011-10-26 21:20:49 Super opskrift.. Er et stort hit i hjemmet her. :) Kan varmt anbefales... Tine - 2011-09-20 19:29:05 Lækre kager. Jeg gav den hele armen og tilsatte lidt hakkede hasselnødder, revet appelsin og lidt mørk chokolade. Derudover brugte jeg 100 gram farin, lidt mindre olie og hvedemel i stedet for grahamsmel, som jeg ikke lige havde. Men de blev RIGTIG gode, og skal helt sikkert bages igen :) anonym - 2011-08-03 12:48:39 Hvor mange bliver der? Lyder super lækkert! :) Birte - 2011-05-30 08:49:19 Hej jeg har endnu ikke bagt kagerne, men vil lige sige til dem der bruger KOKOS og mener de gør dem SUNDERE, Kokosmel indeholder ca. 678 kcal pr. 100 gram - Chokolade indeholder "kun" ca. 536 kcal pr 100 gram. Kokosmel indeholder 66% fedt - Mørk Chokolade indeholder 29% fedt. Hvad er sundest? Kokos er USUND!!!!!!!! anonym - 2011-04-27 17:46:52 Hej, ingen tvivl at jeg bager dem idag, med alle de gode kommentare, kan jeg ikke lade være, jeg syntes også det er mega sejt at du finder på dine ejne opskrifter ^^ anonym - 2011-04-20 12:32:06 Det jeg gjorde for at gøre den 'sundere' var at bruge kokos istedet for chokolade. Det giver den samme søde smag ;) Mathilde - 2011-04-14 14:24:20 Namnam:) Jeg er kun 9 år og fik lov til at bage dem selv. De blev også lidt for hårde... Men ellers var de NAM!:D Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne