Flaki (polsk suppe)
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelever Indsendt : Red : |
|
|
Koindvoldene renses endnu engang, dvs. skrabes grundigt med en kniv, gnides med salt, skrubbes med en grov børste og fjerne de sortagtige ender.
Efter flere gange skylning i koldt vand, overhældes det med kogende vand og koges i 15 minutter og vandet hældes fra. Indvoldene puttes i nyt kogende vand eller i den tidligere lavede klare suppe (derved fås mere smag), koges i 4 timer ved svag varme Som suppen fordamper fyldes under kogningen op med varmt vand. Efter 4 timers kogetid skal indvoldene være så bløde, at de er lette at skille ad med fingrene (det anbefales at koge dem dagen før retten skal laves færdig). Til sidst skæres det i nudeltynde strimler og puttes igen i suppen (mindst 1½ liter suppe til ca 1½ kg indvolde) Grøntsagerne dampes i en pande med en smule vand og smør, til grøntsagerne er bløde Så fremstilles en lys melopbagning af smør, mel og løg. først dampe løget i smørret og når det begynder at tage farve tilsættes melet Dernæst jævnes det i indvoldesuppen, så der ikke er klumper i. Så til krydderierne Alle krydderier tilsættes, først derefter tilsættes salt efter behag. Kog evt. videre for svag varme i 20 minutter. Den færdige Flaki skal have en tykflydende konsistens. Oftest bruges boller (Klösschen) til Flaki, men det smager også godt med "grynpølseskiver" og med kartoffelboller. Flakien kan forædles med at tilsætte et glas tør hvidvin, ca ½ time før anretning. Til Flaki med Klösschen serveres brød eller flute. Til dem der kan lide stærke krydderier, sættes også Parmesan, paprika, ingefær, peber og merian på bordet. Til Flaki Klösschen finthakkes lever med oksetalg eller knoglemarv. Rå æg og rasp tilsættes så bollerne kan formes af massen. smages til med salt og afrundes med en spiseskefuld hakket persille. De valnøddestore boller koges sammen med Flakien i 30 minutter. |
|
Opskriften er vist 19259 gange,
og udskrevet 203 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (12 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2016-07-05 19:20:28 Smager fantastisk |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne