Sambusi

Sambusi, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Pandekager:
240 g.dej af mel vand og en smule
 salt
 
 Fyld:
100 g.hakket oksekød eller fint­hakket kylling­kød
30 g.ris
130 g.porrer løg og peberfrugter
 
Opskrift:
Pandekager: Dejen æltes til en masse, som kan rulles ud på et bord, til to ens store, runde og tynde pandekager.

Der kommes et tyndt lag olie på den ene pandekage, og den anden lægges derefter ovenpå. Den dobbelte pande­kage skæres til fire lige store tre­kanter og vendes et par gange på en varm pande uden fedtstof.

De fire trekanter kan herefter skil­les, så der nu er otte trekantede pandekager parat.

Fyld:
Kødet steges på en tør pande, indtil kødet er frigjort for vand­indhold.

Risene koges, indtil de stadig er sprøde.

Kød og ris blandes sammen med en blanding af 130 gram porrer, løg og peberfrugter.

Fyldet krydres efter behag med fx hvidløg, chili, koriander, spidskommen og paprika og røres nænsomt sammen.

Fyldet deles i otte lige store por­tioner og lægges midt på de otte pande­kager. Disse lukkes ved at føre de tre spidser ind over hinanden. De er nem­mest at lukke, hvis man bruger en smule 'melklister' (mel opløst i vand).

Når de otte Sambusi er helt lukkede, steges de i olie på en wok-pande eller i en tykbundet gryde, indtil de er gyldenbrune og sprøde.





karakterer:
Opskriften er vist 6874 gange,
og udskrevet 174 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-01-24 17:49:57
Jeg kom chillipeber og sambal olec i, da jeg syntes, at der manglede lidt krydderi på tilværelsen. Det blev godt.