Bløde fødselsdagsboller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Tilberedningstid : 85 minutter Fryseegnet : Er fryseegnede. Indsendt af : Sofie Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren udrøres i det lune vand.
De øvrige ingredienser og ca. 2/3 af melet tilsættes, og dejen æltes godt. Yderligere mel tilsættes til dejens konsistens er passende. - Den skal klæbe lidt til hænder og bord. Dejen hæver tildækket et lunt sted i ca. 30 min. Dejen æltes igennem og rulles til ca. 30 boller. Bollerne efterhæver tildækket et lunt sted ca. 30 min. Bollerne pensles med æg og bages i en forvamet ovn ved 225 grader C alm. ovn i 12-15 minutter. |
|
Opskriften er vist 2521237 gange,
og udskrevet 34790 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (1454 stemmer) |
|
Kommentarer Gurli - 2023-06-12 17:57:59 Aldrig lykkes med boller. De blev kanonkugler. Og ve dig, hvis du tabte en ned på en tå, av, av, av. Med denne opskrift føler jeg mig som en husmor 🙏 De er fantastiske. Kan overhovedet ikke anvendes til hævn eller som kanonkugler i krig. Hurra hurra. Josefine - 2022-08-24 10:16:58 De bedste boller! Jeg er blevet den faste bollebager i familien og opskrift er sendt til flere. Til fødselsdage bruger jeg smør og letmælk, lidt ekstra lækkert. Og så bruger jeg altid lidt mere mel (nok 1100 g). Jeg bager en ny portion boller i dag, mums. Emina T. - 2022-04-13 19:44:53 Rigtigt luftige boller, god opskrift Sofie 👍 Dog er de til min smag en del for søde, derfor ville jeg nok halvere sukkeret til næste gang og ift. At forme dem - et lille fif... Smør hænderne ind i lidt olie før i former dem, så kører dét! - - 2021-10-23 17:20:42 Mine sprækker hver gang.. hvad gør jeg forkert anonym - 2021-10-01 11:43:54 Super godt Carina - 2021-09-11 21:25:04 Super lækre og luftige. Bager ofte.. Men Lavede dem efter 1 hævning til godt 15 boller, som jeg synes havde god bolle størrelse og vurderede der aldrig ku blive 30. Men da de havde efterhævet, måtte jeg omforme.. De var nærmest brød. For denne opskrift giver sindsygt luftige boller.. så selvom det ikke ligner meget dej.. Så er det helt rigtigt at forme 30!! Super lækre og luftige. dem har jeg ikke bagt sidste gang :) Asger - 2021-04-18 14:35:40 De var mega gode man skal bare bruge 1 l vand mere😎🤢 Birgit - 2021-03-12 17:47:56 ...jeg brugte også koldthævning, det fungerede perfekt. Birgit - 2021-03-12 17:47:11 Virkelig gode boller: Jeg brugte lidt mindre bagetid, og kom kardemomme i dejen, det kan bestemt anbefales til en ellers godt opskrift ;=) anonym - 2021-03-06 12:08:42 Hvorfor blive mine boller seje? De hæver fint og ser flotte ud. Men kan ikke bides af👎 Anne Marie - 2021-02-20 10:30:36 Jeg bruger altid denne opskrift med held. Til ostebord blander jeg en stor spiseskefuld fiber husk i væsken, lader den trække lidt så skal der kun bruges 8oog mel og så kommer jeg 30-50 g sukker i. Når bollerne bliver flade kan det skyldes at gæren får det for varmt når det puttes i vandet som kun skal være håndlunt. - - 2021-01-21 15:13:29 Jeg har prøvet denne opskrift både med 900-1000 g mel og med en del mindre, men de bliver bare flade hver gang. Hvad gør jeg forkert😅? Line - 2021-01-19 11:35:56 Det er uden tvivl de bedste boller man kan bage! Jeg er blevet fast bolle bager til alle arrangementer hos både familie og venner! Ditte - 2021-01-07 14:23:15 Lige et par svar til spørgsmål herinde (er ikke forfatter, men har bagt dem mange gange :)). 1. Ja, de kan sagtens koldhæves. Blot brug halvdelen af gæren (25 gr), og opbevar dem i køleskab indtil 30 min før de rulles og hæver videre. 2. Hvis de først skal spises dagen/et par dage efter de er bagt, så gør dem våde og læg dem ind i en varm ovn (fx 180 grader) i ca. 5-10 min. Christina - 2020-10-14 07:55:42 De er klart de bedste boller jeg har lavet, og familien er vilde med dem. Det er ikke en rigtig fødselsdag uden disse skønne bløde boller, som jeg har bagt de sidste mange år. Jeg har sommetider suppleret med gulerødder, rosiner, grahams mel eller hvad jeg lige havde, og de smagte super godt. Thea - 2020-09-30 10:09:46 Det er min ynglings opsrift! Jeg er forfærdelig til at bage, men selv når jeg ødelægger dem, smager de SÅ godt :DD Milo - 2020-05-10 12:46:34 De smager perfekt! Bløde og lækre ligesom fra bageren. Lisbech - 2020-03-04 15:57:42 Kan man koldhæve denne type boller? Helle - 2020-02-22 10:03:05 2 æg i dejen + 1 tsk. salt, og så skift 1-2 dl vand ud med mælk (gerne sur mælk), så er de fuldkommen perfekte!! jane - 2020-01-10 12:20:52 Hvordan opbevarer jeg bollerne så de ikke bliver tørre. Jeg har bagt et hold og i gang med nr 2, men de skal først serveres på søndag til brunch. Pernille - 2019-12-28 15:47:45 Kan man lave dejen dagen før og sætte den på køl på 25 går gær? Lind - 2019-12-27 11:32:00 Skøn opskrift 😃 De er godkendt til natmaden nytårsaften Susanne - 2019-12-14 11:57:20 Super flotte og lækre. Jeg smeltede smørret. Fik 27 boller og vejede dem af så de var mellem 62-65 gram stykket. Emma - 2019-12-07 06:41:35 skal margarinen smeltes Amalie - 2019-10-27 20:58:43 Helt klart beste boller nogen sinde!!!!!!! Melene - 2019-10-22 11:18:51 Kan dejen laves dagen før man skal bruge dem ?? Rabia. - 2019-08-20 00:44:15 Virkelig dejlige velsmagende boller!! Bjørg - 2019-08-03 16:07:07 Bruger altid denne opskrift, bollerne er et hit til fødselsdage! Emilie - 2019-07-15 11:57:24 Jeg bager udelukkende disse boller, og får som regel 24 større boller ud af opskriften. Jeg lader dem som regel hæve lidt længere (45-60 min. ) per gang, så gæren trænger mindre igennem. Det er meget forskelligt hvor længe de skal bage, alt efter ovnen, så husk lige at holde øje med dem første gang Heidi - 2019-03-31 16:15:14 De hér boller er ALTID et hit i vores familie og slår ALDRIG fejl! Jeg har troligt bagt dem til hver festlig anledning gennem flere år. Jeg erstatter dog margarine med smør og vand med sødmælk 😀 Pierre - 2019-03-23 17:54:40 Jeg bruger sødmælk og 2 æg i dejen.. Absolut ingen hindring.. :D Nathalie. - 2019-03-15 13:24:48 Helt klart favorit bollerne! Har bagt disse 10+ gange, og det er en succes hver gang. Tine - 2019-01-18 12:23:37 Jeg laver altid disse ! Lækre luftige og bløde boller som er nemme at lave for enhver. Jeg skifter som regel med at putte enten gulerødder eller chokolade i. Men bollerne er bestemt også gode uden noget Knud - 2018-12-30 11:29:54 Vil i lige flette ind at jeg brugte 3 dl letmælk og 2 dl vand Knud - 2018-12-30 11:19:12 Vi lavede den med 25g gær og kun 50g sukker. Æltet i maskine i 20 minutter, og dejen hævede til dobbelst størrelse (ca ½ time). Grundet en lang køretur, hævede de formede boller på pladen køligt bag i bilen i ca 1½ time. 225 grader i ca 12 minutter. Og så havde vi nogle fantastiske boller til fars fødselsdag. Nicolaj - 2018-10-28 06:31:09 Fin opskrift. Bollerne blev dejlig bløde og luftige. Dog syntes jeg at smagen af gær trængte for meget igennem. Så næste gang vil jeg lade dem hæve længere tid og så kun bruge 25 gr gær istedet Per - 2018-09-28 13:30:25 Der bruges 2 æg i denne opskrift, 1 til dejen og 1 til pensling Pia - 2018-09-28 05:42:45 Jeg vil også gerne vide, om det æg skal i dejen, eller om det skal bruges til, at pensle med. På forhånd tak for hjælpen 👍 Christina - 2018-09-02 08:23:10 Rigtig gode de er meget søde efter min smag også brugte jeg mælk istedet for vand de er også gode dagen efter 😊 Nadja - 2018-08-17 13:22:20 Kan dejen laves dagen før, stå på køl natten over, og rulles ud og hæve dagen efter? anonym - 2018-08-14 12:30:49 Har brugt denne opskrift til pølsehorn, pizzasnegle og boller de sidste 3-4 år. Bliver altid de bedste :) Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne