Kalv i dild
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetykkam uden ben Kilde : Bjørn Kok Indsendt af : Bjørn kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i store tern som lægges i en gryde, dækkes til med vand og bringes i kog og koger et par minutter.
Kødet tages op og skylles godt og vandet hældes væk og gryden skylles.
Kødet lægges tilbage i gryden sammen med en visk, laurbærblad, salt og peberkorn. Vand hældes over så det dækker og gryden bringes i kog. Skru ned for varmen og lad det nu småsimrer 1 time til 1½. Kødet tages op og holdes varmt, suppen kan evt. koges lidt ned dette giver mere smag til sovsen. Kogevandet sigtes over i en skål. Smør eller margarine smeltes i gryden og melet røres i, spædes op med kogevand lidt efter lidt sammen med fløden og koges godt igennem. Kødet lægges i saucen sammen med den fintklippet dild. Serveres med nye kartofler. |
|
Opskriften er vist 39467 gange,
og udskrevet 6942 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Linda i Canada - 2022-04-25 16:57:36 Man må ikke skylle kød som skal gemmes i køleskabet. Så kan kødet blive slimet. Det gælder ikke for kød der skal straks koges. Per - 2020-07-04 19:39:49 Hvorfor må man ikke skylle kødet? Kødet skylles for at få urenheder væk og en pænere hvis sovs, men det er ikke strængt nødvendigt at gøre. anonym - 2020-07-03 09:43:08 Man må da ikke skylle kød... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne