Dejlig laks med limesauce og ovnkartofler
Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind Indsendt af : Lillian Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med kartoflerne, de tager længst tid.
-Bagekartoflerne skrælles og skæres i både. vendes med olie og krydres med friskhakket timian, salvie, rosmarin, salt og peber og lægges på en bageplade med bagepapir. Sættes i ovnen i ca. 1½ time ved 200 grader C. alm. ovn. Hold øje med at de ikke bliver sorte og vend dem efter en time. -Laksefiletterne lægegs i et ildfast fad. Dijonsennep, honning og limesaft blandes og smøres på laksen. Krydr med salt og peber. Sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter. -Varm olivenolien en gryde og rør saucepulveret ud heri. Tilsæt mælk og limesaft. Kog saucen efter anvisningerne på pakken. Server laksen med kartoflerne og saucen og en god salat. Tips: Ovntemperaturen kan naturligvis variere. Hvis ovnen har varmluft bør både laks og kartofler have 175 grader C. |
|
Opskriften er vist 114599 gange,
og udskrevet 3041 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (24 stemmer) |
|
Kommentarer Hjemme kokken - 2012-04-26 17:11:49 Super god laks. Vores laks var også med skind og det gjorde ikke noget. Opskriften på laksen kan klart anbefales. anonym - 2012-01-10 19:16:24 hold da op hvor smagten den godt, selv ungerne fandt laksen rigtig lækker - skyldes klart den lidt søde smag af honning :-) jan - 2008-05-21 13:02:45 det bliver også en god laks hvis den bliver pakket i staniol. Det holder lidt mere på smagen. Og det gør bestemt ikke noget at der er skind på laksen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne