Urtepottebrød 02
Hovedingrediens : Mel - Sigtemel Indsendt af : Gitte Kristensen Indsendt : |
|
|
Vandet kommes i en skål.
Gæren smuldres og røres i vandet.
Salt, sukker og krydderier tilsættes efter smag.
Sigtemel og hvedemel tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel.
Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 45 min. til dejen har dobbelt størrelse.
Dejen slås ned og deles i 16 stykker, der trilles til boller. 16 små urtepotter eller små forme pensles grundigt med smeltet margarine. En bolle lægges i hver urtepotte, som stilles på en bageplade. Dækkes med et viskestykke og efterhæver ca. 30 min. Pensles med smeltet margarine. Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på midterste ovnribbe 25-30 min. |
|
Opskriften er vist 5759 gange,
og udskrevet 131 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne