Fasan i tarteletter
Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasaner Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brun fasanen af i en stegegryde i lidt smør, krydr med salt, peber og knuste enebær.
Hæld bouillon ved og lad det småsimre ved svag varme i ca. 1 time.
Lad fasen afkøle let og pil kødet af den, kødet på piberne (det yderste led på låret) er for sejt og senet så det lægges tilbage i bouillonen og koges videre til fonden er kogt ned. Fonden sigtes. Smør smeltes i en gryde, hvedemel røres i og fonden og fløde tilsættes lidt efter lidt under konstant piskning, gives en anelse kulør smages til med salt og peber. Champignon i skiver tilsættes sammen med fasankødet skåret i tern. Tarteletterne varmes i 2-3 minutter i ovnen ved 180 grader C, og fyldes med stuvningen. Pyntes af med hakket persille og serveres varme. |
|
Opskriften er vist 77680 gange,
og udskrevet 1368 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Ole fra Vipperød - 2020-01-05 08:43:02 Jeg tilsætter mørkt øl og vildtbouillon når fasanerne simrer samt bruner en gang bacon i tern sammen med champignonerne, super god opskrift. LBM - 2019-02-20 18:57:51 Uhmmmm - Ikke sidste gang den bliver lavet, brugte kun lidt kulør og et mindre antal enebær. Min mand var begejstret. SU - 2018-11-24 09:52:40 Lækker ret, men drop da kuløren! det er da supertåbeligt, og gør retten langt mindre appetitlig at se på. Søren - 2013-10-18 09:08:22 Meget lækker ret, men fed, så jeg reducerede fedtindholdet noget med fedtreduceret madlavningsfløde, droppede smøret, stadig blev det rigtig lækkert, kan klart anbefales. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne