Souffépandekager med blåbær og skovbærsorbet
Hovedingrediens : Bær - Blåbær Indsendt af : kirsten Indsendt : Red : |
|
|
Sorbet:
Kom bær, sukker, glukose og vand i en gryde og kog blandingen op under omrøring. Derefter blendes blandingen grundigt og sigtes gennem en finmasket sigte. Smag på saften og vurder, om den er sød/sur nok. Afkøles i en stor bakke i køleskab og køres derefter i ismaskine. Pandekager: Rør med et piskeris det smeltede smør, mel, æggeblommer, sukker og mel til en dej. Pisk æggehviderne stive og vend dem i. Dette kan gøres i god tid og dejen kan sagtens holde sig på køl. Af portionen bliver ca. 12 små pandekager. Dejen sættes af på panden med en ske. Bag dem kun halvt færdige, dvs. på den ene side - flyt dem over på et stk. bagepapir. Blåbær eller hindbær lægges nu på den ubagte side (kan sagtens stå og hvile en time eller to). Inden servering: Tænd ovnen (gerne på grill) og drys pandekagerne med lidt flormelis (gennem en sigte) og bag dem kort tid - dvs. til de souffléer lidt op. Serveres med den friske sorbet og evt. lidt flydende honning. |
|
Opskriften er vist 11939 gange,
og udskrevet 138 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne