Flæskesteg på grill

Flæskesteg på grill, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt af : Per K.

Indsendt :      Red :
Flæskesteg på grill, billede 4 Flæskesteg på grill, billede 1 Flæskesteg på grill, billede 2 Flæskesteg på grill, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Svinekam med svær
1.5 spsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
evt. Laurbærblade
evt. Nelliker, hele
   
Opskrift:
Start kullene op, regn med 1/2-1 time.

Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset kødet, skal det gås efter. Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Stik evt. et par laurbærblade og/eller nogle hele nelliker ned mellem sværene.

Når kullene er varme hældes de i bakkerne i siden af grillen, foliebakken placeres imellem. Risten liges på plads, smøres med olie hvor flæskestegen skal ligge, og flæskesten lægges på grillen, rul gerne noget folie sammen og læg under stegen så den kommer til at ligge lige. Steger ved indirekte varme 1½-2 time, stegetermometer skal vise omkring 70 grader C.

Tips:

Beregn ca. 1 time ekstra hvis svinekam med ben.





karakterer:
Opskriften er vist 57233 gange,
og udskrevet 1734 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15075 (3589 kcal)
KJ pr. Pers. 2512 (598 kcal)
Vægt ialt 1500 gram
Vægt pr. Pers. 250 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1005 KJ (239 kcal)
Protein 19.3 gram
Fedt 18.3 gram
Kulhydrat 0.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-12-21 19:46:19
For at få en herlig, velsmagende sprød svær, lægger man et lag af vådt salt hen over sværen, som man jo som skrevet ovenfor, har ridset efter. Derefter masserer man "saltgrøden" ned mellem sværene meden man bukker stegen lidt sammen for rigtigt at åbne mellemrummene. Så er du sikker på en perfekt sprød svær....

  -   2008-03-18 17:41:47
Super lækker flæskesteg. Jeg har aldrig fået den bedre.

  -   2007-12-26 23:31:14
Super super flæskesteg, og jeg kan egentlig slet ikke li flæskesteg så godt. Brug et stegetermometer, det snyder lidt at stegen ser rød ud, det er røgen, der farver, men stegen kan godt se lidt rå ud i mørket juleaften. Jeg snød lidt og gav den et par mitutter under grillen i ovnen, men det var kun forde jeg ikke havde lys ude, og ikke var modig nok til at vende stegen mod kullene uden at kunne se særlig meget. Kan MEGET anbefales at lave flæskesteg på denne måde.

  -   2007-10-23 03:00:00
Det her er den bedste steg man kan få. Når man først har prøvet den, kunne man ikke drømme om at lave den anderledes