Pirogger med oksekød

Pirogger med oksekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
HovedretterRet : Hovedretter - Piroger

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Pirogger med oksekød, billede 4 Pirogger med oksekød, billede 1 Pirogger med oksekød, billede 2 Pirogger med oksekød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
4 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1.5 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

200 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
90 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 tsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
150 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Dejen:
Mælken lunes, og gæren udrøres heri. Sukker, salt og olie røres i. Rugmel og hvedemel tilsættes. Hold lidt af hvedemelet tilbage. Dejen æltes godt igennem, dækkes til med et viskestykke og sættes til forhævning i ca. 30 minutter.

Fyldet:
Løget pilles og hakkes fint. Løget svitses i fedtstoffet. Oksekødet tilsættes og svitses med, til kødet har delt sig. Gulerødderne skrælles og rives groft. De revne gulerødder og tomatpureen tilsættes. Kødfyldet smages til med salt og peber. Fyldet hældes op i et fad og afkøles lidt.

Piroggerne:
Dejen slås ned, del dejen i 20 portioner. Hver dejklump rulles ud på størrelse med en desserttallerken. Ægget til pensling piskes sammen, og kanten på piroggerne pensles. Kødfyldet fordeles på de 20 pirogger ca 1 spsk. pr. pirog. Fyldet lægges kun på den ene halvdel af dejen. Den anden halvdel af dejen foldes henover fyldet, og kanterne trykkes sammen med en gaffel. Piroggerne lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver i ca. 10 min.

Piroggerne pensles med resten af ægget. Bag piroggerne ca. 12 min. ved 200 grader C. alm. ovn på midterste ovnrille.

Servering:
Pirogger spises til frokost med en skål råkost eller snack grøntsager til.

Variation:
Fyldet kan varieres alt efter smag og fantasi. Oksekødsfyldet kan fx erstattes af en rest hamburgerryg i skiver eller i tern sammen med ost og tomat, dampet spinat med fetaost eller tun med rød peberfrugt.





karakterer:
Opskriften er vist 773689 gange,
og udskrevet 26909 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (289 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15877 (3780 kcal)
KJ pr. stk. 793 (189 kcal)
Vægt ialt 1977 gram
Vægt pr. stk. 98 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 803 KJ (191 kcal)
Protein 9.6 gram
Fedt 5.7 gram
Kulhydrat 26.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-03-15 18:45:24
Har lige bagt dem med en rest kødsauce og i stedet for rugmel, som jeg ikke lige havde, brugt jeg havregryn (fin) i stedet for, og det er de ikke blevet ringere af

  -   2019-08-29 14:42:01
jeg lavede dem i går, jeg tog gulerødder væk og puttede peberfrugt i stedet for, de er mega gode

  -   2018-10-19 19:17:34
piroggerne var gode

  -   2018-04-23 16:22:52
Jeg elsker den opskrift. Jeg bruger fuldkorns mel I stedet for rugmel. Og jeg fryser dem ned til madpakker og det kan sagtens lade sig gøre.

  -   2018-02-24 16:53:32
jeg måtte bruge mindre mel da min dej var meget tør.brugte minimælk det virkede fint

  -   2015-11-17 18:39:48
Er de fryse egnet?

  -   2015-01-11 15:19:56
Jeg syntes at denne opskrift er god og lækker lige til madpakker og en lille snack! Kan varmt anbefale.

  -   2014-07-09 18:41:09
Brugte lammekød, de blev super gode. Skal helt sikkert i top 10.

  -   2014-07-01 12:32:01
Prøv med flødeost og skinke mums!

  -   2014-06-09 15:33:03
Kan de fryses? Skal de bare optøes derefter, eller i ovnen?

  -   2014-01-19 15:10:30
Haha, med sødmælk kan man ikke kalde den fedtfattig

  -   2013-10-15 13:10:40
Jeg brugte lidt mere end 400g hvedemel, da dejen klistrede alt for meget efter jeg havde brugt det man skulle ifølgeopskriften

  -   2013-06-29 14:40:24
en anden god ide, er at lave en stor,istedet for mange små

  -   2013-05-25 15:50:15
Hej Jeg har lige slået en dej op, og har fulgt opskriften til 20 stk Pirogger. Jeg måtte bruge en del mere mel, end der står i opskriften, så forstår ikke, at der står "Hold lidt af hvedemelen tilbage"?

  -   2013-01-20 15:34:41
Vi kalder dem, empanadas!

  -   2013-01-16 14:54:25
Dejen er rigtig god, bruger dog grahamsmel istedet for rugmel. Jeg plejer bare at komme rester fra kødsauce eller chili con carne i, i stedet for at lave særligt kødfyld til piroggerne. De er jo geniale til sådanne "rester", og så lige med en skive ost i også ;)

  -   2012-05-26 19:49:16
Mums! Jeg har lige lavet dem med taco mex i oksekødet, peberfrugt og ost. Det er en god ide at lave dem lidt krydret, så de ikke bliver for flade i smagen.

  -   2012-03-17 12:42:49
Virkelig lækker opskrift! Et godt alternativt til pizza.

  -   2012-01-18 15:53:17
- brugte desuden lidt mere oksekød end der stod i opskriften, og jeg fik kun 16 stk. Men hvilke 16! ;)

  -   2012-01-18 15:51:56
Sidder netop og spiser én af de pirogger jeg lavede i går - Uhm! Puttede hakket hvidløg og soltørrede tomater i, og krydrede med paprika, chili og timian. Og havde en rest revet ost jeg dryssede over nogle af dem. Kan varm anbefales! Tak for en dejlig opskrift :)

  -   2012-01-06 17:07:36
Forstår dog heller ikke hvordan der skulle kunne blive 20 stk. Jeg fik 12, og synes bestemt ikke de var overvældende store!

  -   2012-01-06 17:06:43
Rigtig lækkert!! erstattede rugmelen med grahamsmel, men hvor søren hvor smagte det dog godt! havde selleri, forårsløg, hvidløg og rød+gul peberfrugt i, i stedet for gulerødder, men det gjorde det bestemt ikke mindre lækkert. skal uden tvivl bruge denne opskrift igen!!

  -   2011-11-25 18:37:49
Jeg elker dem! Det smager endnu bedre med indonesiske krydderier!

  -   2011-11-20 21:33:54
mmm de er super lækre... tilsatte en håndfuld spinat i olien og kørte det gennem blænderen og så i dejen, det giver et kanon pift ;) kan varmt anbefales ;)

  -   2011-11-05 18:28:32
super lækkert :) Næste gang vil jeg tilsætte lidt med krydderi i kødfyldet :) Lavede dem også med skinke og ost, da der ikke var nok kødfyld, og det var rigtigt lækkert også :)

  -   2011-10-11 10:04:47
er de velegnet til også at fryse ned?

  -   2011-08-01 09:36:54
de er super gode! man kan lave mange og fryse dem ned, og så kan man tage dem med på madpakken!

  -   2011-07-30 17:31:36
Enhver kan lave dem, gudeskønne. Passer godt til et lunt ta selv bord. jeg lavede dem lidt mindre så der blev flere så man også kunne smage andet fra ta selv bordet :)

  -   2011-07-15 13:48:57
Super lækre. Jeg brugte 200 g af hvedemel, 200 g af grahamsmel og 200 g af groft rugmel. Super lækre. Jeg fik 21 stk af opskriften... Jeg fordoblede portionen og lavede den anden halvdel med spinat og feta. Ikke sidste gang jeg laver dem.

  -   2011-05-17 06:40:30
De er rigtig gode! Jeg skiftede hvedemelet ud med grahamsmel og af fyld brugte jeg : 1 dåse tun i olie, 1 rødløg, 1 lille dåse majs, lidt creme fraiche .. Jeg lavede piroggerne ekstra store, så jeg fik kun 12.

  -   2011-03-17 19:17:34
LÆKKERT :D

  -   2011-03-04 22:44:44
Lånte lidt fra en anden opskrift og hakkede soltørrede tomater, hvidløg og basilikum, som jeg blandede i. Vidunderlig smag og lækker konsistens. Brugte 2 æg til pensling - 1 var ikke nok.

  -   2011-02-22 07:31:08
Super god opskrift og dejlig nem og lave .

  -   2011-02-14 20:50:41
Jeg prøvede opskriften med tipset om at bytte rugmel ud med durum og de blev super gode. Kødet kan nok spices lidt op, men jeg fulgte jeg opskriften og det blev også super godt :-)

  -   2010-12-15 15:45:34
Mine erfaringer er, at jeg plejer at putte noget kogt spaghetti i + porrer der lige har været på panden. Selvfølgelig sammen med kødsovsen som jeg giver meget smag. Det er bare lækkert, for det smager som indbagt pizza når man gør det. God opskrift! :-)

  -   2010-10-11 14:42:50
Lækkert!! Laver også tit med hårdkogte æg i tern, skinketern, fedtfattig creamecheese og lidt purløg... det er også super lækkert..!

  -   2010-09-05 16:47:20
prøv med hårdkogt æg og bacon eller spinat og feta

  -   2010-05-29 17:07:23
jeg har lavet den med svine fars og porre uden tomatpure

  -   2010-01-18 16:27:38
Super lækre! Men vi syntes det er helt umuligt at kunne få 20 stk vi fik 16 og det var kanon små så fyldet røg lidt ud men ellers lækkert!(':

  -   2009-10-22 07:32:46
prøv det her fyld i stedet, vi bruger det meget i pitabrød sammen med salat, tomat og agurk. Ligner dette fyld, men mange flere grøntsager i. 250 gr. løg, 250 gr. revne gullerødder, 3 fed hakket hvidløg og et par skvat engelsk sovs, og ellers som der står i denne opskrift. Er også god på hjemmelavet pizza.

  -   2009-10-20 13:28:02
Virkelig god opskrift! Jeg kom en pose taco-blanding i, og det gav dem et lidt spicy præg. Super lækkert!

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her