HC Andersen kage
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
|
|
Gæren røres ud i den kolde mælk, mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.
1/3 del af dejen formes til en kugle, og resten deles i 4 lige store stykker, som hver formes til kugler og hviler et par min. Den store kugle rulles ud til et firkantet stykke lidt mindre end bradepanden 30x40 cm. Strø lidt mel på bordet, når de skal forme og rulle dejen, tril dejen omkring kagerullen, når de skal flytte den, så den er let at anbringe i bradepanden. Det rullede dejstykke anbringes i den smurte bradepande og trækkes, således at det når et par cm op af siderne. 1/3 del af remoncen smøres jævnt ud over dejstykket. Hver af de resterede 4 dejkugler rulles ud til stykker på 12*40 cm. Resten af remoncen fordeles på de 4 stykker og smøres ud. Hvert stykke rulles sammen fra den brede side til en pølse og anbringes med passende afstand i bradepanden. Med en saks klippes snit med ca 3 cm mellemrum i hver af disse pølser, og disse snit skubbes skiftevis til højre og venstre, således at bunden dækkes. Hæves til dobbelt størrelse et lunt sted, tildækket. Stryges med smeltet smør, og drysses med sukker og bages på ovnens midterste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i ca 25 min. |
|
Opskriften er vist 6342 gange,
og udskrevet 133 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne