Brændte mandler med smør og eddike
Hovedingrediens : Nødder - Mandler Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bring vand, sukker, mandler eller hasselnødder og eddike i kog ved fuldt blus på en pande. Skru derefter ned til middel blus. Lad vandet fordampe, indtil sukkeret har en konsistens som sirup, og tilsæt smørret.
Rør grundigt, indtil sukkeret er let gyldent og danner krystaller. Vend nødderne hurtigt rundt i massen, så vil sukkerkrystallerne klæbe sig fast til nødderne. Hæld nødderne ud på et stykke bagepapir og fordel dem let med en grydeske. Når nødderne er helt kolde, kan de skilles ved at slå let på dem med en grydeske. Denne opskrift er en gammel opskrift på "rigtige" gode brændte mandler. Når man først har lavet den en gang, bliver det nærmest en pligt at lave dem hvert år til jul. |
|
Opskriften er vist 101034 gange,
og udskrevet 2218 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (320 stemmer) |
|
Kommentarer Anne - 2018-12-11 15:47:39 super lækre brændte hasselnødder. nødderne koges med vandet til man kan se sukkervandet bliver tykkere (kogt ind) derefter kommes smørret i og der vendes (som brunede kartofler) jeg brugte dog en del mere smør da jeg syntes det blev for tørt. Maria - 2015-12-19 14:46:00 Jeg tilsætter 1 tsk vanilleessens. Mine er lykkedes hver gang, men kommer i tvivl hvert år, om mandlerne skal tilsættes fra starten. Kan ikke huske det fra år til år.. Shannie - 2014-12-29 16:27:14 Super opskrift, fik en masse god respons på dem.. Jeg tilføjede dog kanel og 2 spsk. eddike, og ikke 2 tsk. eddike, det tog de bestemt ingen skade af tværtimod.. 😜 .. Men slut med at købe dem i butikkern.. De er SÅ gode.. Theresa - 2014-06-24 16:54:39 Jeg forsøgte mig to gange først med en anden opskrift, hvor mandlerne den ene gang blev totalt brændt på, den anden gang også var tæt på, og jeg var nødt til at tage dem af inden. Heldigvis lykkedes det endelig ved at følge denne opskrift, da den nævner, at man skal skrue ned for komfuret når det koger :) Tak! Mig - 2014-01-19 16:09:05 Smager rigtig godt Til dem der er lidt i tvivl om mandlerne. Når smører er kommet på, så bliver de til en lidt grumset masse Og den skal ha' lov at smelte igen. Det tager nogle minutter men lad være at skrue op for varmen.. Jeg putter lidt akacia-honning på til aller sidst jette - 2012-12-25 10:05:48 Der står at mandlerne skal koges med fra start, men senere står der vend hurtigt mandlerne i...hvilken en af mulighederne er den rigtige? MBK - 2012-11-28 20:21:12 Nem opskrift og de smager fint, men de blev ikke så brune som dem de burde, og dem på billedet. Er det fordi de har fået for lidt? Eller hor gør jeg noget forkert? Bettina.1965 - 2011-12-11 12:15:40 Giv det tid, forsøg igen, det kræver lidt øvelse i starten. Helene - 2011-12-09 11:43:41 Mine vil bare overhovedet ikke lykkes :( stolte mig :D - 2011-12-03 20:47:02 har lige lavet verden bedste mandler portion idag ;) denne her opskrift fortjener helt klart mere en 10 den fortjener 100! nu ved jeg hvad jeg skal lave til jul:D Anne - 2011-08-09 12:27:35 Ej hvor er de gode :) maria - 2010-12-23 18:35:43 hold da op nogle gode mandler. og så var det jo bare så nemt at lave. den rigtige bedømmelse må jo så blive hvad gæsterne siger til dem... men ungerne er vilde med dem. sørenand - 2010-11-25 21:42:38 spændende at lave. øvelse gør mester. det skal have længere tid end man regner med. først bliver det flydende, så krystallisere det og så smelter det igen. men det blev ok. anonym - 2010-10-08 11:21:39 skal der ikke kanel i brændte mandler? anonym - 2009-12-23 13:52:10 Jeg har nu prøvet at lave disse over to omgange. Mine mangler får ikke sådan en gylden/brun overflade. Hvad er det jeg gør galt. Det når at blive helt krystalliseret inden. Så når de er færdige er det bare mandler med sukker på :0( anonym - 2008-12-20 21:36:36 god opskrift, men i første forsøg er det meget svært at vide hvornår sukkeret krystaliserer + hvornår mandlerne har fået nok. anonym - 2008-12-19 20:47:47 Er lige gået igang med at lave dem, hvor er det spændende!! :) Nina - 2008-12-13 14:22:28 Uh de er gode men næste gang ved jeg at jeg skal vente lidt længere med at hælde mandler i... Men super duper bagersvend - 2008-11-15 11:59:50 super godt. Mine børn elsker dem. Jeg må lave den all the time! Ditte - 2008-11-04 19:49:02 Kan man bruge hvidvinseddike??? Mellorine - 2008-11-01 13:11:57 Eddike?! Charlie - 2007-12-13 14:25:25 Vil straks købe nogle mandler og gå igang Frank M - 2007-12-09 15:06:30 Super duper.Smager rigtigt.Nem at lave. Birthe Larsen - 2007-12-09 11:30:46 Rigtig god opskrift der fungerer og resultatet er skønt. Den er et hit hos os. Marianne - 2007-12-09 11:21:14 Lækre fine brændte mandler. Smager pragtfuldt og er totalt sprøde. Rigtig god opskrift. Mon vedkommende der har bragt den også kan give en opskrift på rigtige franske mandler uden chokoladepjat ? Henning og Søs - 2007-12-07 20:07:21 Bragende god opskrift.De blev så flotte blanke og de springer i munden og så var de nemme at lave. Tak for den opskrift.Den vil blive brugt flittigt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne