Kogt torsk med Gudhjemmedyppe
Hovedingrediens : TorskeFisk - Hel Torsk Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Lone Birch Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Torsken gås efter for indmad og skæl.
Torsken kan koges helt, eller skåret ud i portionsstykker.
Lægges i koldt vand og bringes langsom til kogepunktet, den må ikke bulderkoge.
Småkoger ca. 15 minutter, skummes jævnligt.
Baconen ristes sprøde på en tør pande, og lægges på fedtsugende papir. Baconfedtet gemmes. Løgene svitses let gennemsigtige i baconfedtet. Drys mel over og rør det sammen, spæd op med fiskebouillon til passende konsistens. Sukker og eddike tilsættes sammen med lidt salt, og smages til. Halvdelen af baconen røres i saucen, resten bruges til pynt. Tips: Bornholmsk egnsret |
|
Opskriften er vist 55260 gange,
og udskrevet 1044 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (23 stemmer) |
|
Kommentarer Hans - 2019-02-03 16:40:56 Der til drikkes også honningsyp Martin Skov - 2016-11-02 02:37:51 Yderst delikat, men er nok mere til sennepssaucen med hårdkogte æg i dagen efter (skidenæg) og små daffelbidder/ansjoser til frank - 2013-10-24 14:56:10 er der nogen der nogensinde har smagt maskintorsk ellers har jeg ofskriften hvordan det laves christian h - 2008-12-11 02:39:56 en af mine fiske livretter.... Men kan lide sovsen som mellemstærk sennepssovs sammen med løg og bacon palmqvist2000 - 2008-03-23 14:53:30 Og husk også lige et par laurbærblade. palmqvist2000 - 2008-03-23 14:45:32 Røget eller saltet og udvandet spæk kan anvendes istedet for bacon. Svits 2-3 skalotteløg i fedtet. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne