Vol-au-vent
Hovedingrediens : Diverse produkter - Butterdej Kilde : Bjørn Kok Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vi bruger butterdejsplader fra frost og lader dem tø op inden brug.
Butterdejen rulles let ud på et melstrøet bord og lidt mel over også, så at der kan stikkes 2 cirkler ud på 10 cm. i diameter (20x10 cm) 1 butterdejsplade pr. person. Den ene cirkel stikkes midten ud med en udstikker på 7 cm, så at du får en lille cirkel og en ring. Butterdejen børste fri for overskydende hvedemel og den store cirkel pensles med sammenpisket æg, ringen lægges over og pensles også med æg, den sidste lille cirkel kan også pensles med æg og bages med som en slags låg, dog mest til pynt. Butterdejen sættes på bagepapir og bages på midterste rille i en 220 grader C. alm ovn, forvarmet, ca. 12 minutter til den er pæn gyldne. Når de tages ud af ovnen, kan der være nogle som er hævet skævt, de kan evt. trykkes lidt ned så de er ens i højden, bare lige det som er for højt. Midten af Vol-au-vent trykkes ned så at der bliver plads til fyld. Vol-au-vent kan fyldes med stort set det samme som du ville fylde en tartelet med. |
|
Opskriften er vist 34207 gange,
og udskrevet 507 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne