Hindbærkage med kakao-kokosmarengs

Hindbærkage med kakao-kokosmarengs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Helle

Indsendt :      Red :
Hindbærkage med kakao-kokosmarengs, billede 4 Hindbærkage med kakao-kokosmarengs, billede 1 Hindbærkage med kakao-kokosmarengs, billede 2 Hindbærkage med kakao-kokosmarengs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
140 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
225 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
300 gram Hindbærmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Marengs:
4 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
150 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
   
Opskrift:
Dej:
Smør, æggeblommer og sukker piskes sammen. Mel og bagepulver røres i. Dejen samles med hænderne og trykkes ud i en lille bradepande (ca 23x33 cm) beklædt med bagepapir.

Fyld:
Hindbærmarmeladen fordeles på dejen.

Marengs:
Æggehvider piskes halvstive, sukker kommes i og det piskes stiv. Tilsæt kokosmel og kakaopulver og vend det sammen. Bred marengsen ud på kagen.

Bages ca. 60 minutter ved 160 grader C. alm. ovn.

Tips:

Lad kagen blive kold før den skæres ud. Laves evt. dagen før den skal spises.





karakterer:
Opskriften er vist 101974 gange,
og udskrevet 3488 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (39 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 23191 (5521 kcal)
KJ pr. Pers. 1932 (460 kcal)
Vægt ialt 1458 gram
Vægt pr. Pers. 121 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1590 KJ (378 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 16.1 gram
Kulhydrat 55.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-11-03 08:42:46
Man kan bruge jordbær eller solbær marmelade , behøver ikke være hindbær, jeg tilsætter lidt Natron ½ tsk og 1½ bagepulver i stedet for 2 tsk. bagepulver, også for holdbarheden

  -   2014-02-05 07:58:01
Er det rigtig nok at den er meget fedtet og klæg når den kommer ud af ovnen efter 42 min? Er spæmdt på at smage den.

  -   2012-11-12 16:00:02
Kan man bruge andre marmelader ??

  -   2011-10-28 11:47:16
fantastisk kage den blev spist på to dage

  -   2011-10-25 22:11:04
Der er bare en rigtig rigtig god kage når man plejer at bage chokoladekage eller marmorkage fedt nu har jeg 3 gode kager at byde mine gæster

  -   2011-10-24 11:01:05
lækker kage, opskriften har været i bladet femina i 1995, og den blev belønnet med en præmie for bedste opskrift

  -   2010-08-02 08:37:04
Hvis kakao og kokosmel blandes inden det kommes i æggehviderne bliver det mere brun når det bages og ser flottere ud. Bare en lille ide.

  -   2009-09-08 16:32:21
Er den fryseegnet ????

  -   2009-08-07 08:41:28
Alletiders mumse kage.....alle vil have opskriften

  -   2008-10-24 17:01:23
Superlækker kage - kan kun anbefales...

  -   2008-09-12 12:00:31
En rigtig god kage,ikke tør.....har allerede bagt den 2 gange

  -   2007-09-04 20:55:44
lækker mums,hålder sig fint op til flere dage