Russer

Russer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Russer, billede 4 Russer, billede 1 Russer, billede 2 Russer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Brød:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
25 gram Gær, frisk
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
25 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
325 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Kanelsmør:
75 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Smørret smeltes og blandes med mælk, dette må nu max være 37 grader C.
Smuldre gæret heri og tilsæt æg og sukker og rør det sammen.
Tilsæt melet og ælt eller rør til dejen slipper skålen.
Stilles til hævning 30-45 minutter til dobbelt størrelse.

Dejen slås ned ned og formes til et aflangt ikke så højt brød og stilles til efterhævning ca. 30 minutter.

Bages på midterste rist ved 200 grader C. alm ovn i 20 min.

Brødet køles af og skal det kun bruges til russer så gemmes det til dagen efter, eller længere det skal mindst være daggammelt.

Kanelsmør:
Blødt smør røres med farin og kanel.

Brødet skæres i skiver som smøres med kanelsmør på begge sider, lidt mindre på den side der vender nedad. Lægges på en bageplade med bagepapir og bages på midterste rille i en forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter.

Tips:

Skal hele brødet bruges til russer så skal der bruges mere kanelsmør, prøv dig frem.

Tilsæt evt. rosiner til brødet og spis det friskt som rosinbrød.





karakterer:
Opskriften er vist 63253 gange,
og udskrevet 436 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10525 (2506 kcal)
KJ pr. Portion 10525 (2506 kcal)
Vægt ialt 822 gram
Vægt pr. Portion 822 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1279 KJ (304 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 12.3 gram
Kulhydrat 43.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu