Zuppa Inglese

Zuppa Inglese, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2 æggeblommer pasteuriserede
8 dl.sødmælk
50 g.sukker
1.5 spsk.hvedemel
50 g.kakao
5 spsk.cognac
0.5 citron revet skal heraf
100 g.savoiardi
 
Opskrift:
Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret sammen i en skål. Tilsæt mel, revet citronskal og 5 dl. mælk. Blandingen opvarmes langsomt i en gryde i ca. 6 min. under konstant omrøring. Det må ikke komme i kog. Tag gryden af varmen.

Resten af mælken, kakaoen og resten af sukkeret varmes langsomt op i en anden gryde; stadig under konstant omrøring, så det ikke kommer i kog. Tag gryden af varmen.

Hæld cognac i en skål og fugt kagerne heri. Læg et lag kager i et glasfad, så 1/3 budding og dernæst 1/3 chokoladecreme. Fortsæt med at bygge kagen op lagvis. Slut af med et lag budding. Det hele trækker og stilles koldt i min. 2 timer og helst natten over.





karakterer:
Opskriften er vist 8498 gange,
og udskrevet 120 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-02-12 22:53:57
denne opskrift er ikke korrekt der skal ikke cognac i men en ita likør som hedder alchermes