Lukumades (Græske æbleskiver med sirup)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
|
|
Kom melet i en skål og lav en fordybning.
Heri smuldres gæren.
½ kop lunkent vand røres sammen med gæren og noget af melet i fordybningen til en grød.
Læg et klæde over skålen og stil den et lunt sted i 30 minutter.
Så røres saltet, resten af vandet og ouzo eller cognac i, og dejen piskes med en træslev (ske), til den begynder at danne blærer. Derefter hviler den endnu 1 time under klæde, til den er hævet til dobbelt størrelse. Sirup: Bland sukker, vand og honning. Bring det i kog og lad det koge sagte i 5 minutter. Varm olien op i en frituregryde. Læg 1 spsk. Dej på venstre håndflade, vend den på højkant og tryk ca 2½ cam dej op af hånden. Tag med en lille ske i højre hånd dejen af og kom den i den hede olie. Dyp af og til skeen i koldt vand. Hvis man syntes, det her lyder lidt for besværligt, kan man bare tage små stykker af dejen med en våd ske, forme dem til små kugler og putte dem i olien, Så får du bare en lidt mere uregelmæssig facon end ved den først beskrevne fremgangsmåde. Når de små kugler er gyldne på alle sider, tages de op af olien med en hulske og lægges til afdrypning på køkkenrulle. Mens de stadig er varme lægges de på et fad, overhældes med siruppen og drysses med flormelis og kanel. Tips: Lukumades er en typisk græsk delikatesse. I Grækenland findes der små restauranter, hvor der kun serveres Lukumades. |
|
Opskriften er vist 22168 gange,
og udskrevet 435 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (7 stemmer) |
|
Kommentarer annemette - 2010-10-29 12:26:28 jeg syntes at det smager rigtig godt Elena - 2007-11-24 02:58:44 jeg tror at man som skal have set hvordan lukumades formes for at forstå fremgangsmåden. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne