Smørbirkes
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : dorthee Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Se fremgangsmåde på wienerbrødsdej her:
Den færdige wienerbrødsdej rulles ud i 1-1½ cm. tykkelse og ca. 7-8 cm. bredde + den længde den nu får. Pensles med et sammenpisket æg og drysses med hvide/el. blå birkes. Skæres ud i ca. 5-6 cm. stykker og over på en bageplade med bagepapir. Derefter trykker man dem lidt flade, så de bliver presset lidt ud i midten. Hæver nu i ca. en halv time. Bages midt i ovnen i ca. 15 min. 200 grader C. alm. ovn og du har nu dejlige tebirkes/smørbirkes. Tips: Samme opskrift kan bruges til franske Croissants, dog minus sukker. Dejen skal så kun være ca. en halv cm. tyk og i trekanter, som så formes til horn. Disse kan bruges, som brød til hovedretter eller fyldes med tunsalat, eller rejesalat som forret. Kan også bruges til pølsehorn. |
|
Opskriften er vist 108501 gange,
og udskrevet 2501 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (50 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2014-06-26 22:10:50 De bliver rigtig gode hvis man bruger max 150 smør til at rulle imellem. De hæver fint fra frost selv om der er brugt alm. gær og de ikke er hævet før frost. Kokken - 2013-02-17 16:09:31 De kan godt fryses inden bagning, men de skal nå at hæve, og evt lige en hurtig forbagning først , da frost ødelægger gærcellerne i alm. købegær.. Susanne40 - 2012-03-24 15:59:32 Rigtig god opskrift, og den er ikke spor indviklet - tager bare lidt lang tid! De virker lidt mere fede i det end dem jeg plejer at bage (hvor margarinen er blandet med i ingredienserne), men de ligner rimelig pænt dem man køber hos bageren. anonym - 2011-11-28 14:12:43 Ja det er alm Birkes og ikke kagebirkes(dem er der sød remonce inde i ) anonym - 2010-11-30 11:05:26 Ja de tager noget tid at lave,men til gengæld er de rigtig gode Det er de alm. birkes som man køber hos bageren ikke de der københavnere birkes(som har sød remonnce i midten) Har ikke prøvet at fryse dem inden bagning så jeg ved det ikke :) B-O - 2010-06-11 16:03:12 Supergode og nemme att lave. Tak for en dejlige opskrift. //Hilsen B-O fra Sverige anonym - 2010-02-14 12:05:44 Kan de mon fryses inden bagning? anonym - 2009-11-17 10:17:47 Dejligt at i kan lide dem,de er også gode MIG - 2009-06-20 13:09:20 De bliver bare super gode... jeg lavede dem på omkring 2 timer. Lise - 2009-05-23 18:11:36 De er bare super gode. Tak for denne dejlige opskrift. Det er kun 1 gang det er indviklet. 2. gang man laver den, ved man hvordan man skal gøre. Solvejg - 2008-06-20 21:23:30 De bliver bare super gode. Det tager lidt tid at lave dem, men det er det værd. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne