Hvedekage (Brød)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smuldr gæren i en stor skål.
Smelt margarinen og hæld mælk og vand ud i. Lad det blive lunkent inden det røres ud i gæren.
Kom æg, sukker og salt i.
Tilsæt melet i lidt af gangen og ælt dejen godt sammen til den er glat og blød.
Dejen stilles til hævning under et klæde et lunt sted i 30 minutter.
Ælt dejen godt i gennem på et melet bord og form den til en kugle. Læg dejkuglen på et stykke bagepapir til bagepladen. Lad den hæve under et klæde til dobbelt størrelse 30-40 minutter. Forvarm ovnen til 250 grader. Pensl med kaffe og drys mel udover. Brødet bages midt i ovnen ved 250 grader i de første 10 minutter. Dæmp varmen til 200 grader og brødet bages i yderligere 30 minutter til det er gyldentbrunt. Tips: Hvedekage En gammeldags betegnelse for brødet som ikke er nogen kage, men et godt madbrød. |
|
Opskriften er vist 17829 gange,
og udskrevet 267 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne