Berliner æbleskiver (Sønderjysk)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smørret kommes i melet og der tilsættes æg og blommer.
Gær opløses i lunken mælk og røres i.
Dejen æltes let og hæver til det dobbelte under et klæde et lunt sted.
Æltes atter og rulles så ud på et bord i ca. 1½ cm. Tykkelse. Dejen stikkes ud i runde kager ca. 7 cm i diameter, der lægges sammen to og to med en klat sveskemos i. Klemmes godt sammen i kanten og sættes atter til hævning, ca. 15 minutter. Koges i palmin og rulles derpå i groft sukker. Serveres lunkne |
|
Opskriften er vist 89514 gange,
og udskrevet 841 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (18 stemmer) |
|
Kommentarer Cecilie - 2015-12-22 22:00:09 Jeg forstår ikke hvordan de skal steges? Ruller jeg dem i palmin og så steger dem på panden? Er ret dum i et køkken men står for at lave dansk julemiddag her i México.. forventningerne er høje og har brug for lidt mere information hvis muligt. Og har ingen pande - har en muffin-bakkeform, ved ikke om den kan bruges Cecilie - 2015-12-17 08:06:50 Jeg forstår ikke hvordan de skal steges? Ruller jeg dem i palmin og så steger dem på panden? Er ret dum i et køkken men står for at lave dansk julemiddag her i México.. forventningerne er høje og har brug for lidt mere information hvis muligt. Og har ingen pande - har en muffin-bakkeform, ved ikke om den kan bruges anonym - 2010-12-08 13:55:51 Hvorfor kaldes dem Berliner? Hvis det sker i anledning til de tyske kager "Berliner", skal jeg sige, at det er en fejl. Selvom de i det vestlige Tyskland hedder "Berliner", hedder de i Berlin simpelthen "pandekager" fordi de er kager, der bliver bagt i en pande. Det, hvad man andere steder kalder "pandekager", hedder i Berlin "æggekager". Per - 2009-11-22 11:44:58 De går nemt fra hinanden, så de bør pensles med sammenpisket æg, og trykkes meget godt sammen, og så hjælper det også hvis de ikke får lov til at hæve, men blot lægges i frituren lige efter de er trykket sammen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne