Ris a la mande (mælkefri)

Ris a la mande (mælkefri), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
30 g.mandler
 
40 g.rismel
4 dl.vand
30 g.mælkefri margarine
40 g.akaciehonning eller sukker efter smag
2 spsk.sherry
3 tsk.vanillesukker
0.5 tsk.salt
 
30 g.risgryn + vand til kogning
 
Opskrift:
Mandlerne hakkes fint i en foodprocessor og hældes i en skål.

Rismel og vand koges i 15 minutter under jævnlig omrøring. Gryden tages af kogepladen og står i få minutter. Margarine, honning, sherry, vanille og salt røres grundigt i, så et evt. bundfald fra gryden kommer med. Alt blendes til en lind masse.

Risgrynene koges til løse ris i ca. 10 minutter.

Til sidst fyldes grødmassen og løse ris i en skål med mandler, og alt røres sammen.

Desserten tildækkes med plastfolie og stilles i køleskabet i nogle timer inden servering.

Kirsebærsovs serveres til.





karakterer:
Opskriften er vist 8933 gange,
og udskrevet 216 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-12-13 23:26:20
Man kan også få et kokosprodukt, der kan piskes til skum og erstatte fløde, omend med en smule kokossmag. Det giver en mindre tung ris a l'mande end piskefløde.

  -   2010-11-08 12:15:42
Lyder ikke lækkert... Man kan få en sojaflødeskum som kan bruges i stedet for alm. piskefløde til at lave ris a l'amande. Det er helt sikkert noget tættere på originalen, man er dog nød til at søde sojaflødeskummet for at fjerne bismagen af bønne.

  -   2010-10-15 03:20:42
Prøvede denne opskrift, da min halvbror har mælkeallergi (laktoseintolerans). Og den kan på ingen måde anbefales - i hvert fald ikke hvis man regner med, at det har noget med ris á l'amande at gøre. Konsistensen er grumset og vandet. Smagen ligeså, dog var der en snert af vanille i smagsbilledet, hvor det alt for søde var altdominerende. Min konklusion er klar og hård: Hvis man skal ud i SÅ store krumspring for at lave en dessert, der alligevel ikke har det fjerneste med originalen at gøre, så må man undvære. Plain and simple!